UBB

Asia a dominat TIFF 2013. Marele premiu, Trofeul Transilvania, merge în India VIDEO

Autor: Claudiu.Padurean din 8 iunie 2013, Vizualizari: 1 661

Asia a dominat TIFF 2013. Marele premiu, Trofeul Transilvania, merge în India VIDEOCinematografia asiatică a dominat cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Trofeul Transilvania a fost câștigat de un film indian, iar printre laureați s-au mai numărat cineaști din Japonia și din Arabia Saudită.

Marele câștigător al Festivalului Internațional de Film Transilvania a fost pelicula indiană Corabia lui Tezeu, în regia lui Anand Ghandi. Aceeași peliculă a primit și premiul pentru cea mai bună imagine. Un alt premiu important, cel pentru regie, a mers tot în Asia, pentru a răsplăti echipa filmului japonez Ceasul rău, pisica neagră. Premiul special al juriului a fost acordat pentru pelicula Ploaie de vacanță, o coproducție internațională Uruguay, Mexic, Olanda, Germania. Un actor danez, Gustav Dyerkaer Giese, a primit premiul pentru cea mai bună interpretare. El a jucat în apreciata peliculă Nord-Vest. Premiul special al Federației Internaționale a Criticilor de Film a fost câștigat de o peliculă din America de Sud, filmul peruan Curățătorul. Însă premiul special al publicului a mers tot spre o peliculă asiatică, Wadjida, din Arabia Saudită.

Premiul de excelență îi revine actriței Luminița Gheorghiu, pentru rolul deosebit făcut în filmul Poziția copilului, care este deja celebru la nivel internațional. De asemenea, există trei premii pentru întreaga carieră, care revin regizorilor Jiri Menzel, unul dintre cei mai cunoscuți cineaști cehi, prieten al scriitorului Milan Kundera, și Stephen Freans. Un al treailea premiu pentru întreaga carieră îi revine compozitorului Adrian Enescu. Acesta a compus muzica pentru mai mult de 60 de pelicule.dle templates freefilm online


Categoria: Life Style / Cinema

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama