UBB

Dragobetele va canta la Casa de Cultura a Studentillor

Autor: mihaela.ursan din 21 februarie 2013, Vizualizari: 1 296

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, organizează duminică, 24 februarie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, un spectacol folcloric cu cele mai frumoase cântece de dragoste, dedicat sărbătorii de „Dragobete”.
Spectacolul „Cântă Dragobetele” îi va avea ca invitaţi speciali pe soliştii: Traian Jurchela şi Mariana Deac, alături de interpreţii clujeni Amalia Codorean Chindriş, Mariana Morcan, Ioana Breda Morar, Crina Varga Haiduc, Mihaela Grindean, Andreea Ciupe, Adrian Socaciu, Adrian Buza, Raul Oltean, Florin Bota, Radu Lazăr, Adrian Silviu Popa, acompaniaţi de orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a C.J.C.P.C.T. Cluj, dirijată de maestrul Ovidiu Barteş. Parteneri media: TVR Cluj, Radio Cluj, cotidianul „Făclia”, Radio „Renaşterea”.

Biletele vor putea fi achizitionate de la Agenţia de bilete a Casei de Cultură a Studenţilor, în avans sau în ziua spectacolului.


„Dragobetele” este o străveche sărbătoare populară românească si are rădăcini în cultura dacilor. Este celebrată pe teritoriul ţării noastre în special pe data de 24 februarie. Sărbătoarea „Dragobetelui” - după numele zeului tinereţii, patronul iubirii şi bunei dispoziţii, în Pantheon-ul autohton - este echivalentul românesc al mai noii sărbători „Valentine`s Day” sau „Ziua Sfântului Valentin”, eveniment apreciat de către cunoscători ca neavând legătură directă cu spiritualitatea poporului nostru. dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama