UBB

RL: România, în pragul RECESIUNII ECONOMICE. Vezi cu cât a SCĂZUT PIB-ul

Autor: Claudiu.Padurean din 15 noiembrie 2012, Vizualizari: 1 206

Produsul Intern Brut a coborât în trimestrul al treilea cu 0,6% comparativ cu perioada similară din 2011 şi cu 0,5% faţă de trimestrul precedent, astfel că la nouă luni creşterea economică s-a limitat la 0,2%, indicând un risc de stagnare sau chiar recesiune pentru 2012, transmite Mediafax.
"Conform primelor estimări, Produsul intern brut în trimestrul III 2012 a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,5% comparativ cu trimestrul II 2012 (date ajustate sezonier). Faţă de acelaşi trimestru din anul 2011, Produsul intern brut a înregistrat o scădere cu 0,6% pe seria brută şi cu 0,8% pe seria ajustată sezonier", se arată în comunicatul semnal transmis de Institutul Naţional de Statistică.

În primele nouă luni, PIB a crescut comparativ cu perioada ianuarie - septembrie 2011 cu 0,2% pe serie brută şi cu 0,4% pe serie ajustată sezonier, potrivit www.romanialibera.ro.

La jumătatea anului INS a revizuit datele şi a a anunţat o creştere economică de 0,7%, iar majoritatea estimărilor din partea instituţiilor financiare internaţionale plasau creşterea economică din acest an, la sub 1%, semnificativ mai jos faţă de proiecţiile iniţiale.

Având în vedere însă evoluţia PIB în ultimul trimestru de anul trecut, când s-a simţit efectul unei producţii agricole foarte bune, iar vremea a fost propice pentru construcţii şi transporturi, precum şi limitarea creşterii economice din primele nouă luni la numai 0,2%, este aproape sigur că economia va închide acest an la acelaşi nivel cu anul trecut sau chiar cu o uşoară scădere.

Analiştii citaţi de Ziarul Financiar au indicat pentru trimestrul al treilea scăderi între 0,4% şi cel mult 0,6%, dar puţini au fost cei care se aşteptau ca la nouă luni creşterea economică să coboare la doar 0,2%.

Şi în aceste condiţii, analiştii anticipau că economia va avea o creştere modestă în acest an, sau chiar se va înregistra o uşoară recesiune.dle templates freefilm online
Sursa: http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/romania-in-pragul-recesiunii-economice-vezi-cu-cat-a-scazut-pib-ul-284174.html" target=_blank rel="nofollow">http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/romania-in-pragul-recesiunii-economice-vezi-cu-cat-a-scazut-pib-ul-284174.html

Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama