UBB

Clujul este prezent la Festivalul National de Teatru doar cu trei spectacole ale Teatrului Maghiar de Stat

Autor: daniel.sarbu din 18 octombrie 2012, Vizualizari: 1 601

Clujul este prezent la Festivalul National de Teatru doar cu trei spectacole ale Teatrului Maghiar de Stat
De la Cluj, doar Teatrul Maghiar de Stat participă anul acesta la Festivalul Naţional de Teatru care va avea loc la Bucureşti. Evenimentul, programat in perioda 26 octombrie şi 4 noiembrie, va aduce pe scenele bucurestene 32 de spectacole prezentate de 18 teatre din tara. Astfel, Teatrul Maghiar de Stat clujean va fi prezent in festival cu trei spectacole.

Organizatorii festivalului, Uniunea Teatrală din România (UNITER), i-au dedicat regizorului Silviu Purcărete o întreagă secţiune, unde va fi prezentat şi productia "Gianni Schicchi", spectacol al Teatrului de Maghiar de Stat din Cluj, programat pe 29 octombrie, pe scena Operei Naţională Bucureşti, cu doua reprezentatii.

Cu prilejul implinirii a 100 de ani de la moartea dramaturgului August Strindberg, personalitatea autorului este omagiata intr-o secţiune speciala din care face parte si spectacolul clujenilor "Domnişoara Julie", în regia lui Felix Alexa, programat pentru data de 30 octombrie şi 31 octombrie, în sala mare a Teatrului Odeon.

O alta productie dramatica a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj este "Hedda Gabler", in regia lui Andrei Şerban, va avea loc pe 27 octombrie şi 28 octombrie, tot la Teatrul Odeon.
dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama