UBB

Procesiune prin Cluj, de Sfânta Marie Mică

Autor: Claudiu.Padurean din 4 septembrie 2012, Vizualizari: 1 202

Sărbătoarea nașterii Fecioarei Maria va fi celebrată prin tradiționala procesiune prin Cluj, urmată de liturghia arhierească ce va fi oficiată în mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului, din cartierul Gheorgheni. Procesiunea și liturghia vor fi conduse de episcopul unit de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.
Procesiunea va începe sâmbătă, de la ora 9.00, de la catedrala Schimbarea la Față de pe bulevardul Eroilor. Pelerinii vor merge pe jos până la capătul străzii Constantin Brâncuși, lângă autobaza RATUC, acolo unde se află mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului.

Este vorba de sediul mondial al acestei congregații. Structura monahală este prima de acest fel inițiată de un român. Congregația Surorilor Maicii Domnului a fost creată, în perioada interbelică, de către mitropolitul Blajului, Vasile Suciu, și avea ca misiune principală îngrijirea orfanilor rămași în urma primului război mondial. Inițial, sediul central al congregației era la Blaj, însă, după ce comuniștii au interzis Biserica Greco-Catolică, în anul 1948, activitatea acestei structuri monahale s-a mutat în catacombe. După reconstituirea oficială a congregației, mănăstirea centrală a fost construită la Cluj.dle templates freefilm online


Categoria: Spiritualitate

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama