UBB

A început pelerinajul la mănăstirea Nicula VIDEO

Autor: Claudiu.Padurean din 14 august 2012, Vizualizari: 2 459

A început pelerinajul la mănăstirea Nicula VIDEO
Câteva mii de oameni au sosit deja la Nicula, pentru a se pregăti de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Oamenii spun că vor petrece în rugăciunea noaptea, pentru a se pregăti pentru sărbătoarea de mâine.


Cei mai mulți dintre pelerini s-au strâns la vechea mănăstire greco-catolică, folosită în prezent de călugării ortodocși. Alți pelerini s-au oprit la lăcașul de cult folosit de comunitatea greco-catolică. Oamenii spun că au venit să se roage în localitatea unde se află icoana Fecioarei Maria cu Pruncul Isus, distrusă și repictată în anii 1990, în decursul unui proces de restaurare a vechii icoane pictate în secolul al XVII-lea de preotul ortodox Luca din Iclod. Pelerinii cred că icoana ar fi făcătoare de minuni, după ce a lăcrimat, la începutul secolului al XVIII-lea. Ca urmare a acestui fenomen supranatural, Nicula a primit statutul de sanctuar marian, acordat de Papa Pius al XI-lea.

Pelerinii, care vin an de an, vor asista mâine la liturghiile oficiate de ierarhii clujeni. La mănăstire, slujba va fi oficiată de mitropolitul ortodox IPS Andrei Andreicuț, iar în biserica greco-catolică, liturghia va fi oficiată de episcopul greco-catolic, PS Florentin Crihălmeanu.dle templates freefilm online


Categoria: Spiritualitate

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama