UBB

Florin Verdeş mărturiseşte „TimpUri Uscate”

Autor: octavian.sergentu din 12 noiembrie 2009, Vizualizari: 3 199

Florin Verdeş mărturiseşte „TimpUri Uscate”
În ziua de 11 noiembrie 2009 scriitorul clujean Florin Verdeş şi-a lansat o nouă carte de versuri- „TimpUri Uscate”. Anume în această zi scriitorul îşi serbează ziua de naştere cu câte o noutate editorială. Şi acest an nu a constituit o excepţie de la regulă. Evenimentul s-a produs la Polul Cultural, în Librăria Diverta.
rietenii din mediul cultural şi academic s-au adunat să-l felicite pe autor, dar să se înfrupte şi să se bucure de vers şi muzică. O bucurie aparte a constituit/o preyen’a fiicei, Andreea, studentă la litere, sosită de la Târgu Mureş. Gazda Polului Cultural Mariana Enache a făcut o excursie imaginară în anii poetici şi în capacitatea edificatoare de metafore pe care o exercită scriitorul asupra spaţiului intim. Noua apariţie editorială a fost prezentată de scriitorul Constantin Zărnescu. Scriitorul de referinţă clujean l-a invitat pe Florin Verdeş să se integreze în Uniunea Scriitorilor, filiala Cluj, pentru că a ajuns deja la cea de-a patra carte, care impune o confrmare profesională. Constantin Zărnescu a precizat că Florin Verdeş gestionează eficient imaginarul, excelent versificându-l, şi produce metafore în lanţ ce ne modelează spiritual spaţiile vitale. Ca şi în cartea „JocUri de societate”, apărută în anul 2006, la editura Grinta, Constantin Zărnescu este de părerea că „viziunea lui Florin Constantin Verdeş suprinde drama culturii de azi, în esenţa originară: (ne)comunicarea-dramă a limbii”.
Florin Verdeş mărturiseşte „TimpUri Uscate”
Despre potenţialul productiv în furnizarea de imagini copleşitoare şi de recuperare a transcendentalului uman pe care îl posedă Florin Constantin Verdeş a vorbit scriitorul, profesorul Dan Marius Drăgan. De asemenea, s-a referit la cultura poetică creatoare de civilizaţie comunitară şi naţională, inclusiv de rostul poetului să ne cuprindă spiritual în coordonatele „TimpUri(lor) Uscate” sau prin celelalte manuscrise care au surprins plăcut cititorii.
Dan Marius Drăgan consideră că „Florin Constantin Verdeş este un rătăcitor frumos în non-dimensionala lume a poeziei”.
Scriitoarea Daniela Gâfu a vorbit despre afirmarea valorică a poeziei lui Florin Verdeş şi despre starea de captivitate seductivă indusă cititorului. Daniela Gâfu ne spune că, lecturând versurile poetului ai „ sentimentul că stihuitorul se regăseşte pe sine, important moment în experienţa sa poetică, menită să-i îmbogăţească limbajul liric”.
Florin Verdeş mărturiseşte „TimpUri Uscate”
În fapt, produsul editorial „TimpUri Uscate” invită cititorii pUri să reculeagă cuvintele trecute în imagini spirituale şi parcurgă sensul unei călătorii în Universul sensibil a lui Florin Constantin Verdeş, în care interferenţele emoţionale comunică o sete de exprimare a unor (...)„URI”-lor uscate.
Evenimentul s-a bucurat de muzica folck oferită de mai mulţi interpreţi clujeni, care i-au încântat pe cei prezenţi, capul de afiş constituindu-l vechiul prieten al scriitorului, Emeric Imre.dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama