UBB

Actriţa americană Melissa Leo vine la TIFF

Autor: daniel.sarbu din 3 iunie 2012, Vizualizari: 2 077

Actriţa americană Melissa Leo vine la TIFF

Melissa Leo, 51 de ani, actriţa premiată anul trecut cu Oscar şi cu Globul de Aur pentru rolul secundar din filmul "The Fighter", vine la Cluj, la TIFF 2012! Vedeta americană se va întâlni cu publicul festivalier în seara zilei de duminică, 3 iunie, de la ora 20h00, la cinematograful Victoria, unde va prezenta unul dintre scurtmetrajele recente în care a jucat, "The Sea Is All I Know", proiectat înaintea filmului programat, "David" (în regia lui Joel Fendelman).
Luni, 4 iunie, de la ora 10.30, Melissa Leo va susţine şi un masterclass despre actorie în cadrul Transilvania Talent Lab, in locaţia de pe str. Napoca 15, fiind deschis publicului şi presei.
"The Sea is All I Know", în regia lui Jordan Bayne, este drama unui cuplu divorţat nevoit să-şi privească fiica pe patul de moarte, în camera ei cu vedere la mare. Peter Gerety şi Kelly Hutchinson îi sunt parteneri în acest scurtmetraj de 30 de minute aflat pe lista scurtă la Oscar 2012. Melissa Leo se află în România pentru filmările la "The Necessary Death of Charlie Countryman" (r. Fredrik Bond), o dramă romantică avându-i în distribuţie pe Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen şi Til Schweiger. Pelicula se filmează la Bucureşti, în studiourile MediaPro.

De la "Frozen River" (2008), filmul multi-premiat care i-a adus, printre altele, o nominalizare la Oscar, Melissa Leo are o agendă mai încărcată ca oricând la Hollywood. Actriţa a avut circa 100 de roluri în filme şi seriale de televiziune. A început în anii 80 cu roluri în serii TV care i-au adus, în scurt timp, popularitate şi câteva premii Emmy – printre ele, "All My Children", "The Young Riders", "Homicide: Life on the Street" şi "Law & Order".

Celebritatea a venit însă odată cu partitura din 21 de grame (2003), filmul lui Alejandro González Iñárritu, apoi cu cea din "Frozen River", drama unei femei care transportă ilegal imigranţi la graniţa Canadei cu Statele Unite. Capacitatea ei de a construi roluri complexe, de substanţă, a fost reconfirmată în "The Figther" (r. David O. Russell), în care Leo are rolul mamei a doi boxeri profesionişti. Un Oscar, un Glob de Aur şi trofeul Screen Actors Guild i-au răsplătit performanţa.

Recent, Melissa Leo a apărut în serialul HBO "Treme" şi în mini-seria HBO "Mildred Pierce", alături de Kate Winslet, Evan Rachel Wood şi Guy Pearce, care va avea o proiecţie-maraton la TIFF joi, 7 iunie, de la 10h00, la cinematograful Arta. Pentru acest rol, actriţa a primit o nominalizare la Premiile Emmy.dle templates freefilm online
Sursa: www.tiff.ro

Categoria: Life Style / Cinema

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama