UBB


Igor Smirnov cere invalidarea alegerilor prezidenţiale din Transnistria

Autor: Claudiu.Padurean din 12 decembrie 2011, Vizualizari: 1 185

Liderul transnistrean Igor Smirnov a cerut, luni, invalidarea scrutinului electoral care a avut loc duminică în Transnistria, relatează PRO TV Chişinău, preluat de Mediafax.
Comisia Electorală Centrală de la Tiraspol susţine că a primit luni 27 de plângeri cu privire la scrutinul de duminică, între care şi un demers de 15 pagini din partea reprezentanţilor lui Igor Smirnov, care solicită ca scrutinul electoral să fie invalidat, potrivit www.romanialibera.ro.

Alegerile au fost validate, rata de participare fiind de 56 la sută. Pentru a câştiga alegerile, un candidat trebuie să obţină 50 la sută plus 1 din voturi. Un al doilea tur va fi astfel organizat în două săptămâni, iar acesta va fi validat dacă vor vota 25 la sută dintre alegători.

Echipa de campanie a lui Evgheni Şevciuk a anunţat luni dimineaţa că fostul preşedinte al Legislativului a câştigat alegerile cu 39, 1 la sută din voturi.

"Şevciuc conduce cu 39,1 la sută din voturi. Actualul preşedinte al Sovietului Suprem, Anatolii Kaminski, se află pe locul al doilea, cu 27,7 la sută din voturi, iar liderul transnistrean Igor Smirnov are 25,5 la sută", a declarat un oficial din cadrul echipei de campanie a lui Şevciuc, după numărarea a 95 la sută din buletine.

Potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne şi publicat de agenţia Vector după închiderea secţiilor de votare, actualul lider de la Tiraspol, Igor Smirnov, este cel care conduce în alegerile prezidenţiale din Transnistria, potrivit Itar-Tass.

Smirnov ar fi obţinut 47,38 la sută voturi, fostul preşedinte al Parlamentului Evgheni Şevciuc 23,21 la sută, iar actualul preşedinte al Parlamentului, Anatoli Kaminski (susţinut de Kremlin) 22,06 la sută.dle templates freefilm online
Sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/igor-smirnov-cere-invalidarea-alegerilor-prezidentiale-din-transnistria-247468.html" target=_blank rel="nofollow">http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/igor-smirnov-cere-invalidarea-alegerilor-prezidentiale-din-transnistria-247468.html

Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama