UBB

Cotrocenii sub asediu

Autor: Ioan.Ciorca din 28 octombrie 2009, Vizualizari: 914

Pe lângă criza economică şi politică, pare a se prefigura încă una: criza socială. Fermierii care s-au dus la Cotroceni pentru a discuta cu Preşedintele, s-au întâlnit cu jandarmii, pompierii şi ambulanţierii.
Prima rundă de negocieri dintre fermierii afiliaţi la Agrostar şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii s-a încheiat, discuţiile urmând să fie reluate după şedinţa de Guvern în care ministrul interimar, Radu Berceanu, va prezenta problemele sindicaliştilor, potrivit promisiunii făcute acestora.
Ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, le-a propus sindicaliştilor plata subvenţiei în trei tranşe, însă această soluţie nu a fost acceptată. În aceste condiţii, Berceanu a promis că va prezenta în Guvern mandatul protestarilor, urmând ca negocierile cu aceştia să fie reluate după ora 18.00.
Peste 200 de crescători de oi şi capre, afiliaţi la Federaţia Agrostar, au pichetat sediul Ministerului Agriculturii.
“Nu ne interesează cine este ministrul Agriculturii. Ţara are un preşedinte, are un Parlament şi aceştia sunt cei care trebuie să acorde banii. Subvenţiile trebuie să ajungă de urgenţă la fermieri, altfel, situaţia va degenera. Toţi politicienii, din cei 20 de ani de la Revoluţie, trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru dezastrul din agricultură. Noi le-am atras atenţia în nenumărate rânduri că vom ajunge în această situaţie”, a declarat preşedintele Agrostar, Ştefan Nicolae.
O altă serie de discuţii a avut loc la Ministerul Finanţelor, instituţie în faţa căreia s-au adunat cca. 1.300 de persoane, pe parcursul zilei.

Sindicaliştii au fost nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor, astfel că o parte dintre aceştia au plecat spre Palatul Cotroceni, pentru continuarea protestelor. În faţa palatului, cele câteva sute de fermieri, în loc de a purta o discuţie cu Preşedintele pe tema problemelor lor, s-au îmbrâncit cu forţele de ordine, adică cu jandarmii masaţi în zonă. Se pare că atitudinea fermierilor a fost previzibilă: Preşedintele a plecat la sediul său de campanie iar ofiiciile de gazdă le-a lăsat în grija jandarmilor, pompierilor şi al reprezentanţilor ambulanţei.
Fermierii ameninţă că dacă nu primesc subvenţiile, vor continua protestele până la alegerile prezidenţiale. În prezent, ei au aprobare pentru a înnopta, în maşini, în faţa Ministerului Agriculturii atât în noaptea de miercuri spre joi, cât şi în cea de joi spre vineri.

Vom vedea ce se va întâmpla în continuare. Vom vedea dacă domnul Băsescu va veni să discute cu fermierii, să le promită “marea cu sarea”, să arete cu degetul spre Parlament, să le ureze “Să traiţi bine” şi să le solicite un vot pe 22 noiembrie (nu pentru el – Doamne fereşte! – ci pentru referendum).dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama