UBB

Guvernul Emil Boc a acoperit printr-o hotărâre datoriile unei primării conduse de un PDL-ist

Autor: Ioan.Ciorca din 17 iunie 2011, Vizualizari: 944

Guvernul Emil Boc a acoperit printr-o hotărâre datoriile unei primării conduse de un PDL-ist
O gaură de 700.000 de euro dată Uniunii Europene de un primar PDL-ist din judeţul Vaslui a fost acoperită cu bani ceruţi de la Guvernul Emil Boc. Deşi DNA declanşase ancheta în cazul gropii ecologice de gunoi finanţată cu bani europeni încă din luna mai a anului trecut, în decembrie, Guvernul a emis o hotărâre în baza căreia dădea peste 600.000 de euro din banii contribuabililor pentru datoriile acumulate de Primăria Negreşti.
Primarul Ion Cozma a demarat proiectul gropii ecologice în 2006, când a primit fonduri europene de 695.000 de euro. Cu două săptămâni înainte de data scadentă, proiectul era implementat în proporţie de doar 28%, dar banii erau cheltuiţi în totalitate. Astfel, primarul a trebuit să returneze banii primiţi de la Uniunea Europeană.
Primarul Ion Cozma, trimis în judecată de procurorii DNA pentru fraudare de fonduri europene, a primit, însă, un ajutor nesperat la sfârşitul anului trecut. Guvernul a emis o hotărâre prin care datoriile Primăriei erau acoperite dintr-un fond de rezervă, prin ministerul Administraţiei şi Internelor.
Între timp, primarul din Negreşti îşi vede liniştit de mandat şi se bucură de averea adunată.
Primarul a mai fost trimis în judecată pentru fraudarea fondurilor europene în dosarul unei fabrici de cărămizi ecologice şi este cercetat şi pentru modul în care a gestionat fondurile din care trebuia renovată şcoala din oraş.dle templates freefilm online
Sursa: realitatea tv

Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama