UBB

Zile de spiritualitate mariană la 90 de ani de la înfiinţarea Congregaţiei greco-catolice a Surorilor Maicii Domnului

Autor: daniel.sarbu din 20 mai 2011, Vizualizari: 1 789

Zile de spiritualitate mariană la 90 de ani de la înfiinţarea Congregaţiei greco-catolice a Surorilor Maicii Domnului
Zile de spiritualitate mariană la 90 de ani de la înfiinţarea Congregaţiei greco-catolice a Surorilor Maicii Domnului
Congregaţia greco-catolică a Surorilor Maicii Domnului (CMD) organizează în perioada 19 – 22 mai, la Cluj-Napoca, manifestarea"Zile de spiritualitate mariană". De câţiva ani deja, călugăriţele greco-catolice din CMD organizează în luna mai o serie de manifestări religioase şi culturale sub numele „Zile de spiritualitate mariană”. În acest an această manifestare are pentru călugăriţe o conotaţie particulară, în 2011 Congregaţia Maicii Domnului aniversează 90 de ani de existenţă. În tradiţia Bisericii Catolice, luna mai este dedicată cinstirii Preasfintei Fecioare Maria. Din acest motiv, Maica Domnului şi a Bisericii, Patroana Congregaţiei, pe care Surorile şi-au ales-o drept model de urmat şi ocrotitoare, este aceea spre care va fi îndreptată în mod deosebit atenţia participanţilor la programul Zilelor de spiritualitate mariană, realizat ca o îmbinare de conferinţe şi rugăciune.

În primele două zile, 19-20 mai, la Mănăstirea Maicii Domnului (de pe str. Romul Ladea nr. 6), sunt programate, de la ora 17h00, două conferinţe. Joi, cea susţinută de Pr. Cristian David, consilier eparhial şi capelan al Mănăstirii Maicii Domnului din Cluj-Napoca, cu tema „Sfânta Fecioară Maria, Regina Martirilor”, iar vineri, Pr. Călin Bot, Rector al Seminarului Teologic „Sf. Ioan Evanghelistul” va prezenta conferinţa: „Sfânta Fecioară Maria în scrierile Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea”. Fiecare conferinţă va fi urmată de un moment de rugăciune închinată Preacuratei Fecioare Maria, în capela Mănăstirii Surorilor CMD. Manifestările vor continua sâmbătă, 21 mai a.c., de la ora 17h00, în Aula Cardinal Iuliu Hossu din Catedrala greco-catolică în construcţie din Piaţa Timotei Cipariu, unde va avea loc prezentarea: „File din istoria Congregaţiei Maicii Domnului”, expunere însoţită de imagini. Prin aceasta surorile doresc să prezinte în sinteză, modul în care, pe parcursul celor 90 de ani de existenţă – din care 40 de ani de prigoană comunistă, Surorile CMD au încercat să transpună în realitate, scopul şi misiunea acestei Congregaţii monahale apostolice, conform viziunii fondatorului ei, mitropolitul Blajului, dr.Vasile Suciu, care a dorit să întemeieze «o instituţie chemată să concurgă (…) în cea mai largă măsură la rezolvarea problemei mari şi ardente de a apropia Neamul nostru cât mai mult de Domnul prin credinţă vie.».

În cadrul Zilelor de spiritualitate Mmariană va fi cuprinsă şi Sfânta Liturghie Arhierească celebrată de PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, duminică, 22 mai, de la ora 10h30, în Catedrala episcopală "Schimbarea la Faţă" (de pe Bd. Eroilor nr. 10), răspunsurile fiind date de corul Surorilor CMD. Ciclul manifestărilor desfăşurate sub privirea ocrotitoare a Maicii Preacurate şi dedicate cinstirii sale, se va încheia la Mănăstirea Maicii Domnului (de pe str. Romul Ladea nr.6) duminică, 22 mai a.c., de la ora 17h00, prin conferinţa Preasfinţiei Sale, Florentin, episcopul eparhial, cu tema: „Preasfânta Fecioară Maria, Mamă şi model pentru familia creştină” .dle templates freefilm online
Sursa: Biroul de presă al Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla

Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama