UBB

Sărbătoarea Floriilor a încheiat Târgul de carte Gaudeamus la Cluj

Autor: daniel.sarbu din 18 aprilie 2011, Vizualizari: 1 338

Sărbătoarea Floriilor a încheiat Târgul de carte Gaudeamus la Cluj

Ediţia a XII-a a Târgului Caravana Gaudeamus - "Carte de învăţătură" la Cluj s-a încheiat duminică, 17 aprilie, de sărbătoarea Floriilor. Cele cinci zile ale Târgului Gaudeamus la Cluj, organizat în centrul oraşului, în Piaţa Unirii, a adunat pe lângă un public dornic de noutăţi din lumea cărţilor şi un număr însemnat de oameni de litere şi universitari clujeni, şi nu numai, care şi-au prezentat ultimele apariţii editoriale sau au luat contact cu lumea dornică de noutăţi din lumea tiparului. Organizatorii Gaudeamus, Societate Română de Radio, la sfârşitul ediţiei au tras linie şi au adunat următoarele date:
- 76 de participanţi oficiali (edituri, universităţi, distribuitori de carte şi muzică reuniţi in 43 de standuri;
- peste 18 mii de vizitatori în cinci zile de târg, record de participare faţă de ediţiile trecute;
- pe timpul Târgului au avut loc peste 30 de evenimente, lansaări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitori şi oameni de cultură, sesiuni de autografe, secvenţe muzicale, recitaluri în direct.

Premiile ediţiei XII a Târgului de Carte Gaudeamus 2011 la Cluj acordate pe baza votului publicului au fost:
* Trofeul Gaudeamus şi locul I: Editura Humanitas; locul II: Editura Eikon; locul III: Editura RAO
* Cea mai râvnita carte a Târgului: "Dragostea şi vântul. Glose la Memoriile lui Valeriu Anania", de Aurel Sasu, carte publicată de editura Eikon din Cluj-Napoca
* Trofeele Presei - la sectiunea TV, postul TVR Cluj şi la secţiunea radio, postul Radio Impuls (voturile pentru Radio România/Radio Cluj nu au fost luate în considerare), iar pentru secţiunea presa scrisă, cotidianul local "Ziua de Cluj"
* premiul Educaţia a revenit Academiei de Studii Economice din Bucureşti
* Miss Lectura a fost desemnată Kőlő Orsolya, absolventă a Facultăţii de Geografie din Universitatea Babeş-Bolyai Cluj, proaspăt căsătorită, chiar în perioada de desfăşurare a Târgului.

În urma donaţiilor venite din partea vizitatorilor şi expozantilor, in cadrul proiectului „Cărţile se întorc acasă”, proiect iniţiat şi realizat în parteneriat cu Fundaţia „Noi Citim”, fondul de carte colectat a totalizat 3200 de volume care au fost donate bibliotecilor publice rurale din comunele Apahida şi Ţaga din judeţul Cluj şi Nadeş, judeţul Mureş.
In cadrul Targului Gaudeamus Cluj a fost organizată etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, la care au participat elevi de liceele clujene. Laureaţii concursului au fost: - locul I, Adriana Popan, - locul II, Mara Mihacea, - locul III, Ioana-Alexandra Giurgiu, toşi trei de la Colegiul Naţional "Gheorghe Sincai” din Cluj-Napoca. Câştigatoarea locului I va participa astfel la finala concursului, în cadrul Targului Internaţional Gaudeamus – „Carte de învăţătură”, care va avea loc in perioada 23-27 noiembrie 2011 la Bucureşti.

De la Cluj, caravana Gaudeamus va ajunge la Timişoara în perioada 4-8 mai.
dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama