UBB


Relatiile ruso-romane, o mostenire otravita

Autor: octavian.sergentu din 13 aprilie 2011, Vizualizari: 1 919

Relatiile ruso-romane, o mostenire otravitaE foarte greu sa intelegi Rusia si mentalitatea rusa. O singura ipoteza este valida in cazul statului rus: niciodata acesta nu va renunta la mentalitatea imperiala si la abordarea unor politici care sa derive si sa exprime obsesiv vechile fixatii imperialiste. Pentru Kremlin majoritatea statelor clientelare, foste si actuale, reprezinta „kukli”( papusi). Ridiculizand istoria altor popoare, dispretuind etnii, rase, religii, discreditand istoria si cultura acestora, achizitionand institutii strategice economice, sabotand inititiativele in plan extern, Rusia actioneaza ca o „matrosca” care nu se rupe de trecut.
Nu inzadar, astazi exista o mare dilema referitoare la denuntarea trecutului sau imperial comunist, pentru care guvernul rus se arata in dezacord cu presedintia actuala. Ca „matrosca” vechea metropola se comporta si in raport cu tara noastra.
Mass-media rusa relatand despre intrevederea ministrului adjunct al Rusiei Vladimir Titov din 7 aprilie de la Bucuresti, in compania ministrului de externe Teodor Baconschi si consultari cu secretarul de stat Bogdan Aurescu, anuntata si de serviciul de presa a MAE rus, afirma, nici mai mult si nici mai putin, stabilind accentele aferente ca MAE al Rusiei a discutat cu participantul agresiunii contra Transnistriei Romania, reglementarea moldo-transnistreana”, stire publicata pe agentia rusa Regnum, o agentie care uneori stie mai multe despre viata romaneasca, decat transpira mass-media romaneasca( O agentie construita de fostul consilier a lui Putin Modest Kolerov care este orientata spre Rusia, CSI si Europa „postcomunista”). Culmea ca stirea promite sa nuanteze relatiile bilaterale si perspectivele ruso-romanesti, imbunatatirea dialogului si formarea unei atmosfere pozitive pe agenda cooperarii dintre cele doua state, transmiterea presedintiei OCEMN de catre partea romana spre rusi din luna iunie 2011, Balcanii de vest, problemele internationale de pe linia Rusia-UE sau Rusia-NATO. Contextul in care s-a discutat reglementarea transnistreana a fost sugerata chiar de presedintele rus Dmitri Medvedev, care la 19 octombrie 2010, la Daviile(in Franta) a declarat ca reglementarea transnistreana depinde si de Romania, care parea ca o invitatie la negocieri, inclusiv o modificare a formatului „5+2”. Tratamentul calmburului dezinformator rusesc se mentine pe ordinea zilei.

Tezaurul romanesc discutat cu inteles[i][/i]
Rusii nu se dezmint si ne anunta in privinta chestiunii „tezaurului romanesc”ca nu poate fi reactualizat. Tezaurul este detinut ilegal la Moscova. „Romania intentioneaza sa ceara Rusiei o „compensatie” de 2 mlrd. de euro", relateaza presa rusa, facand referire la declaratia lui Cristian Paunescu din 8 aprilie, care a anuntat ca documentele in baza carora aurul a fost transmis Rusiei s-au pastrat intacte si se afla in arhive, iar valoarea tezaurului s-ar estima astazi la 2 mlrd de euro. Pentru ca trebuie repatriate 93,4 tone de aur romanesc, rusii acrediteaza ideea si ne anunta ca participarea Romaniei in cadrul defunctei Organizatii a tratatului de la Varsovia, din perioada comunista, ar fi avut costuri mult mai mari decat valoarea aurului detinut de Moscova. Chestiunea aurului constituie o adevarata bataie de cap pentru rusi care nu vor sa accepte restituirea patrimoniului romanesc, care nu le apartine, dar asa este natura ruseasca-una orientata spre confiscarea de valori, insusindu-le, ca mai apoi sa dezinformeze intr-un mod deja arhicunoscuta. Astfel se exprima propaganda ruseasca de „sovoc”* !
(*literal inseamna lopatica, faras, si, in mare parte se refera la genul de om provenit din epoca sovietica care se ofera voluntar sa-si spuna parerea, total lipsita de substanta, sau sa faca analize nerealiste indiferent pe ce subiect, turuindu-i gura fara incetare).


P.S. Acest material nu anunta, nu spune nimic la faptul cine a fost la Moscova sau cine are de gand sa ajunga acolo. Autorul are o opinie!dle templates freefilm online


Categoria: Opinii

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama