Mii de clujeni au protestat din nou. Circulaţia rutieră a fost blocată în centrul oraşului

Autor: Claudiu.Padurean din 12 august 2018, Vizualizari: 144

Mii de clujeni au protestat din nou. Circulaţia rutieră a fost blocată în centrul oraşuluiCâteva mii de clujeni au protestat şi în această seară împotriva Guvernului. Ei cer demisia Executivului şi alegeri anticipate

Categorie: Eveniment

 

Si romanii aveau tablete: erau de lemn, acoperite cu ceara

Autor: bianca.padurean din 8 august 2018, Vizualizari: 323

Si romanii aveau tablete: erau de lemn, acoperite cu cearaUnele dintre cele mai importante artefacte pentru istoria României se află la Cluj şi a fost expusă pentru o singură zi. Este vorba de două tăbliţe cerate din perioada romană, descoperite la Roşia Montană. Aceste tăbliţe conţin un contract de împrumut redactat acum două milenii şi reprezintă una dintre cele mai valoroase surse originale de cunoaştere a dreptului roman. 

Categorie: Eveniment / Social

 

UPNews.ro: Dumitru Fărcaş va fi înmormântat în satul Groşi din Maramureş

Autor: Claudiu.Padurean din 7 august 2018, Vizualizari: 616

UPNews.ro: Dumitru Fărcaş va fi înmormântat în satul Groşi din MaramureşMuzicianul Dumitru Fărcaş, unul dintre cei mai străluciţi taragotişti, va fi înmormântat cu onoruri militare, pentru că este cavaler al Ordinului Serviciul Credincios. Dumitru Fărcaş a decedat în această dimineaţă într-un spital din Cluj, potrivit UPNews.ro.

Categorie: Eveniment

 

DOLIU. A murit Dumitru Fărcaş

Autor: Claudiu.Padurean din 7 august 2018, Vizualizari: 580

DOLIU. A murit Dumitru FărcaşUnul dintre cei mai apreciaţi artişti din România, taragotistul Dumitru Fărcaş, s-a stins din viaţă în această dimineaţă. El a trecut la cele veşnice în urma unui infarct.

Categorie: Eveniment

 

Festivalul International Stradal WonderPuck, la a doua editie la Cluj

Autor: mihaela.ursan din 6 august 2018, Vizualizari: 279

Festivalul International Stradal WonderPuck, la a doua editie la ClujClujul va găzdui si editia secundă a Festivalului internaţional de teatru de păpuşi.

Categorie: Eveniment

 

Gest INCREDIBIL si mesaj emotionat al lui ARMIN Van Buuren la final de Untold

Autor: bianca.padurean din 6 august 2018, Vizualizari: 843

Gest INCREDIBIL si mesaj emotionat al lui ARMIN Van Buuren la final de UntoldArmin Van Buuren a făcut mai multe suprize publicului care a rămas până la final alături de el, pe Cluj Arena, la Untold 2018, după aproape 8 ore în care a mixat fără întrerupere: i-a îmbrăţişat, a dat autografe şi le-a oferit în premieră ultima lui piesă, dedicată fiului său. Ciţiţi mai jos mesajul emoţionant şi plin de modestie al DJ-ului olandez.

Categorie: Eveniment

 

Un echipament de la Untold a luat foc VIDEO

Autor: bianca.padurean din 3 august 2018, Vizualizari: 885

Un echipament de la Untold a luat foc VIDEOUn echipament de pe scena Untold a luat foc, aseară, în timpul concertului de deschidere susţinut de Chainsmokers, pe Cluj Arena. 

Categorie: Eveniment

 

Ce trebuie să ştii dacă ţi-ai luat bilet la Untold 2018

Autor: bianca.padurean din 26 iulie 2018, Vizualizari: 628

Ce trebuie să ştii dacă ţi-ai luat bilet la Untold 2018Festivalul Untold se apropie cu paşi repezi. Black Eyed Peas, The Chainsmokers, Jason Derulo, The Prodigy, Armin van Buuren şi mulţi alţii vor urca pe cele 10 scene ale festivalului. În 2018 toţi participanţii la Untold au posibilitatea să parcurgă în avans, online, o parte a procesului de check-in, pentru a câştiga timp la intrarea în festival.

Categorie: Eveniment / Social

 

Batalii din Primul Razboi Mondial, reconstituite în Parcul Central din Cluj

Autor: bianca.padurean din 26 iulie 2018, Vizualizari: 517

Batalii din Primul Razboi Mondial, reconstituite în Parcul Central din ClujReconstituirea unor bătălii din Primul Război Mondial vor putea fi văzute la “Transylvania History Days”. Acesta este este un festival de reconstituire istorică organizat de Centrul pentru Dialog European si Diplomaţie Culturală. Evenimentul va avea loc între 17 si 19 august, în Parcul Central din Cluj-Napoca. Festivalul îşi propune să aducă istoria mai aproape de publicul clujean.

Categorie: Eveniment

 

Cine sunt noii şefi ai Poliţiei Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 23 iulie 2018, Vizualizari: 483

Cine sunt noii şefi ai Poliţiei ClujInspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj are o nouă conducere. Din 20 iulie, comisarul-şef de poliţie Mircea Ioan Rus a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Categorie: Eveniment

 

S-a încheiat Olimpiada Internaţională de Matematică. România, pe locul 33

Autor: Claudiu.Padurean din 14 iulie 2018, Vizualizari: 581

S-a încheiat Olimpiada Internaţională de Matematică. România, pe locul 33La Cluj s-a încheiat ieri Olimpiada Internaţională de Matematică. La ceremonia de închidere a participat şi vicepremierul Ana Birchall, precum şi primarul Clujului, fostul premier Emil Boc. Ei s-au numărat printre cei care au oferit medaliile cuvenite participanţilor la acest eveniment. Clasamentul pe naţiuni este condus de Statele Unite, pe primul loc, urmată de Rusia, pe 2, şi China, pe 3. România se află pe locul 33, cu o medalie de aur, una de argint, două de bronz şi două menţiuni de onoare.

Categorie: Eveniment

 

Mitingul aerian de la Câmpia Turzii a fost anulat

Autor: bianca.padurean din 12 iulie 2018, Vizualizari: 686

Mitingul aerian de la Câmpia Turzii a fost anulatCâmpia Turzii Air Show 2018, mitingul aerian organizat cu ocazia Zilei Porţilor Deschise la Baza 71 Aeriană, care trebuia să aibă loc în 21 iulie a fost anulat. Organizatorii spun că motivul anulării este independent de voinţa lor.

 

Categorie: Eveniment

 

Cod galben de inundaţii în judeţul Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 9 iulie 2018, Vizualizari: 644

Cod galben de inundaţii în judeţul ClujClujul se numără printre cele 32 de judeţe pentru care hidrologii au emis Cod galben de inundaţii. Avertizarea este valabilă până marţi. 

Categorie: Eveniment

 

A început Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 8 iulie 2018, Vizualizari: 599

A început Olimpiada Internaţională de Matematică de la ClujLa Cluj-Napoca a început cea de-a 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică. 615 concurenţi din 110 ţări se vor afla în competiţie pentru medaliile de aur, de argint sau de bronz care vor fi acordate la finalul competiţiei. Ceremonia de deschidere a Olimpiadei a avut loc în Sala Polivalentă din Cluj, iar la eveniment a participat şi preşedintele României, Klaus Iohannis. De asemenea, la ceremonie au mai participat şi fostul premier Emil Boc, în prezent primar al Clujului, vicepremierul Ana Birchall, precum şi ministrul Educaţiei, Valentin Popa. Printre elevii care participă la Olimpiadă se numără şi fiul preşedintelui Siriei. Hafez al Assad are 16 ani şi beneficiază de măsuri speciale de protecţie.

Categorie: Eveniment

 

Vizită Regală la Câmpia Turzii şi la Turda

Autor: Claudiu.Padurean din 7 iulie 2018, Vizualizari: 981

Vizită Regală la Câmpia Turzii şi la TurdaMajestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu al României se află într-o vizită oficială la Câmpia Turzii şi la Turda. Membrii Familiei Regale a României au vizitat Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii, unde militarii români şi cei americani se antrenează în cadrul misiunii Dacian Eagle. În cadrul bazei aeriene a fost amenajată o expoziţie de tehnica militară, iar membrii Familiei Regale au avut ocazia să asiste la un zbor demonstrativ.

Categorie: Eveniment

 

Protest spontan la Spitalul Judeţean din Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 5 iulie 2018, Vizualizari: 979

AProtest spontan la Spitalul Judeţean din Clujproximativ 30 de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj au organizat în această dimineaţă un protest spontan. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că le-au scăzut indemnizaţiile de hrană. Din această lună, indemnizaţiile sunt impozitate cu 41 la sută, nu cu 10 la sută, aşa cum se întâmpla până acum, a declarat unul dintre protestatari, Raul Racz.

Categorie: Eveniment

 

Marşul Centenarului: Flacăra Unirii a ajuns la Cluj-Napoca

Autor: bianca.padurean din 4 iulie 2018, Vizualizari: 543

Marşul Centenarului: Flacăra Unirii a ajuns la Cluj-NapocaParticipanţii la Marşul Centenarului au ajuns miercuri în Cluj-Napoca. Astfel, s-a încheiat prima etapă a marşului pe jos, cu 100 de km parcurşi din cei 1300 de km pe distanţa Alba Iulia-Chişinău.

Categorie: Eveniment

 

Un nou protest contra modificării legilor Justiţiei

Autor: Claudiu.Padurean din 4 iulie 2018, Vizualizari: 618

Un nou protest contra modificării legilor JustiţieiMai mult de 1.000 de clujeni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva modificării legilor Justiţiei. Ei s-au strâns cu steaguri ale României, ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite ale Americii şi au cerut oprirea procesului de legiferare, precum şi demisia Guvernului, divolzarea Parlamentului şi alegeri anticipate.

Categorie: Eveniment

 

Street Food Festival va delecta gurmanzii din Cluj intre 5 si 8 iulie

Autor: bianca.padurean din 4 iulie 2018, Vizualizari: 724

Street Food Festival va delecta gurmanzii din Cluj intre 5 si 8 iulieStreet FOOD Festival, eveniment dedicat gastronomiei, revine la Cluj pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca. Un număr record de vendori vor delecta gurmanzii cu preparate alese în perioada 5 - 8 iulie.

Categorie: Eveniment

 

La Cluj a fost deschis Muzeul Antreprenoriatului. Expoziţia va dura doar două zile

Autor: Claudiu.Padurean din 4 iulie 2018, Vizualizari: 568

La Cluj a fost deschis Muzeul Antreprenoriatului. Expoziţia va dura doar două zileÎntre 4 şi 5 iulie, la Cluj poate fi vazută expoziţia Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în RomâniaExpoziţia este găzduită de galeria comercială Platinia. Expoziţia poate fi vizitată între orele 10:00 şi 19:00, şi are scopul de a sublinia importanţa antreprenoriatului pentru economia României, dar mai ales de a sărbători spiritul antreprenorial autohton, cu ocazia Centenarului. 

Categorie: Eveniment

 

100 de ani de prietenie romano-americană, celebraţi la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 3 iulie 2018, Vizualizari: 623

100 de ani de prietenie romano-americană, celebraţi la ClujPrimăria clujeană va organiza săptămâna aceasta o recepţie dedicată zilei Statelor Unite ale Anericii, la care invitatul de onoare va fi ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm. Evenimentul artistic şi recepţia de la Cluj vor avea loc în 6 iulie. 

Categorie: Eveniment

 

Clujul se pregăteşte pentru Olimpiada Internaţională de Matematică

Autor: Claudiu.Padurean din 1 iulie 2018, Vizualizari: 584

Clujul se pregăteşte pentru Olimpiada Internaţională de MatematicăClujul va găzdui în această săptămână Olimpiada Internaţională de Matematică. Sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi din 116 ţări, inclusiv oficiali de rang înalt. Olimpiada de Matematică este cea mai importantă competiţie internaţională cu caracter şcolar organizată în acest an în România.

Categorie: Eveniment

 

A început la Cluj Festivalul Cânepii

Autor: Claudiu.Padurean din 28 iunie 2018, Vizualizari: 824

A început la Cluj Festivalul CânepiiÎn perioada 27-29 iulie se va desfăşura la Cluj-Napoca, la Muzeul Etnografic „Poarta de su’ Feleac” – Dealul Soporului, Festivalul Cânepii. Evenimentul este inclus în Drumul Inului şi al Cânepii, de păstrare şi continuare a identităţii şi tradiţiilor străvechi. 

Categorie: Eveniment

 

Ziua Drapelului sărbătorită cu elicoptere şi avioane MIG 21 Lancer

Autor: Claudiu.Padurean din 25 iunie 2018, Vizualizari: 736

Ziua Drapelului sărbătorită cu elicoptere şi avioane MIG 21 LancerÎn data de 26 iunie militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” participă de Ziua Drapelului Naţional al României la ceremoniile publice de arborare a Drapelului României, organizate împreună cu reprezentanţi ai autorităţile publice locale.La Cluj-Napoca, azi ora 19.00, în Piaţa Avram Iancu se va derula ceremonia de coborâre a Drapelului României şi depunerea acestuia în Catedrala Mitropolitană.

Categorie: Eveniment

 

Viceprimarul din Koln ia parte la ClujPride

Autor: Claudiu.Padurean din 23 iunie 2018, Vizualizari: 776

Viceprimarul din Koln ia parte la ClujPrideViceprimarul din Koln, Andreas Wolter, va lua parte la marşul ClujPride. Acesta este organizat de comunitatea LGBT din Cluj, care îi include pe lesbiene, homosexuali, bisexuali şi transexuali. Andreas Wolter, el însuşi homosexual, este membru al Partidului Verde din Germania.

Categorie: Eveniment

 

Prostetele la Cluj continuă. Au fost instalate corturi în Piaţa Unirii

Autor: Claudiu.Padurean din 22 iunie 2018, Vizualizari: 1 113

Prostetele la Cluj continuă. Au fost instalate corturi în Piaţa UniriiMai mult de 200 de clujeni s-au strâns în această seară pentru a protesta împotriva intenţiei coaliţiei aflate la Putere de a modifica legile Justiţiei. Protestul a fost organizat pe reţele de socializare şi a avut loc în Piaţa Unirii. 

Categorie: Eveniment

 

Mii de clujeni au participat la un nou protest. Oamenii au salutat condamnarea lui Dragnea

Autor: Claudiu.Padurean din 21 iunie 2018, Vizualizari: 789

Mii de clujeni au participat la un nou protest. Oamenii au salutat condamnarea lui DragneaCâteva mii de clujeni au protestat şi în această seară împotriva modificării legilor Justiţiei. Oamenii cer demisia Guvernului, dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate. De asemenea, protestatarii şi-au exprimat satisfacţia faţă de condamnarea la închisoarea a preşedintelui Camerei Deputaţilor şi al PSD, Liviu Dragnea.

Categorie: Eveniment

 

Subsoluri inundate şi un copac doborât de o furtună de 20 de minute la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 21 iunie 2018, Vizualizari: 894

Subsoluri inundate şi un copac doborât de o furtună de 20 de minute la ClujPloaia torenţială care a căzut la Cluj a provocat pagube materiale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au fost inundate mai multe subsoluri de casă, precum şi o hală industrială din Cluj-Napoca şi din Floreşti.

Categorie: Eveniment

 

O nouă tentativă de jaf bancar la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 21 iunie 2018, Vizualizari: 862

O nouă tentativă de jaf bancar la ClujO nouă tentativă de jefuire a unei bănci a avut loc azi la Cluj. Potrivit Poliţiei, în jurul orei 15.00, un bărbat înarmat cu un pistol şi cu faţa mascată a intrat într-o agenţie bancară din centrul oraşului şi a cerut să îi fie daţi toţi banii lichizi. 

Categorie: Eveniment

 

Un pompier clujean a fost rănit în urma exploziei unei cutii suspecte în Mănăştur

Autor: Claudiu.Padurean din 21 iunie 2018, Vizualizari: 719

Un pompier clujean a fost rănit în urma exploziei unei cutii suspecte în MănăşturUn ofiţer de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Avram Iancu” din Cluj a fost rănit uşor în urma unei explozii petrecute în cartierul Mănăştur. Poliţia Cluj investighează ipoteza potrivit căreia ofiţerul de pompieri ar fi fost rănit în urma deflegraţiei unui dispozitiv artizanal.

Categorie: Eveniment

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama