Campanie de reduceri la Ideall.ro

Autor: Claudiu.Padurean din Azi, 16:44, Vizualizari: 91

Campanie de reduceri la Ideall.roIdeall.ro, unul dintre principalii retaileri de electronice şi electrocasnice din România, dă startul campaniei "Liber la reduceri cu ideall.ro". Campania se va desfăşura la nivel naţional, în perioada 15 - 31 august 2018.

Categorie: Economie

 

Romsilva a obţinut certificarea managementului forestier pentru încă 127.000 de hectare

Autor: Claudiu.Padurean din Ieri, 18:10, Vizualizari: 98

Romsilva a obţinut certificarea managementului forestier pentru încă 127.000 de hectareRegia Naţională a Pădurilor – Romsilva a obţinut recent certificarea managementului forestier în sistem internaţional pentru alte 127.493 de hectare de pădure aflate în proprietatea publică a statului, pe raza a 11 ocoale silvice din cadrul Direcţiilor Silvice Alba, Bihor, Botoşani, Dâmboviţa, Iaşi şi Mehedinţi. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii regiei.

Categorie: Economie

 

Şoferii, cea mai căutată ocupaţie din Cluj pe OLX

Autor: Claudiu.Padurean din 5 august 2018, Vizualizari: 558

Şoferii, cea mai căutată ocupaţie din Cluj pe OLXOLX, cel mai mare site de anunţuri din România, lansează din această vară OLX - Indexul locurilor de muncă, o analiză care va oferi un diagnostic, în timp real, al dinamicii pieţei muncii din România, iar în perioada iunie - iulie 2018, OLX a realizat un sondaj pentru a măsura dinamica pieţei muncii din perspectiva utilizatorilor care urmăresc anunţurile de locuri de muncă vacante publicate pe platformă.

Categorie: Economie

 

Românii cumpără jucării on-line în valoare de milioane de euro

Autor: Claudiu.Padurean din 3 august 2018, Vizualizari: 525

Românii cumpără jucării on-line în valoare de milioane de euroTot mai mulţi români comandă jucării on-line. Volumul comerţului electronic cu jucării a crescut şi în acest an, iar pentru 2019 proprietarii de magazine on-line se aşteaptă la o nouă creştere. Cele mai multe comenzi vin, evident, din marile oraşe.

Categorie: Economie

 

Sumele alocate programului Rabla, duble fată de anul trecut

Autor: mihaela.ursan din 2 august 2018, Vizualizari: 451

Sumele alocate programului Rabla, duble fată de anul trecutProgramul "Rabla" a fost suplimentat, anunţă reprezentanţii Guvernului.

Categorie: Economie

 

Consilierii locali au scumpit transportul în comun în Cluj-Napoca

Autor: Claudiu.Padurean din 2 august 2018, Vizualizari: 623

Consilierii locali au scumpit transportul în comun în Cluj-NapocaConsilierii locali au decis majorarea tarifelor la transportul public din Cluj. Preţul unui bilet pentru o călătorie a crescut de la 2 lei la 2,5 lei. 

Categorie: Economie

 

Un antreprenor din Reghin pregăteşte lansarea primului tractor agricol sută la sută românesc

Autor: Claudiu.Padurean din 1 august 2018, Vizualizari: 425

Un antreprenor din Reghin pregăteşte lansarea primului tractor agricol sută la sută românescRomânia a fost repusă pe harta producătorilor de tractoare agricole. Iniţiativa îi aparţine lui Mircea Oltean, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din Transilvania.

Categorie: Economie

 

Depozitul de deseuri de la Pata Rat mai inghite 18,2 milioane de lei

Autor: Claudiu.Padurean din 1 august 2018, Vizualizari: 437

Depozitul de deseuri de la Pata Rat mai inghite 18,2 milioane de leiConsiliul Judeţean Cluj a aprobat 18,2 milioane de lei cheltuieli suplimentare pentru închiderea depozitului de la Pata Rât. Din cauza fenomenului de alunecare a deşeurilor din iulie 2017, a fost nevoie de suplimentarea sumei aferente finalizării închiderii depozitului Pata Rât. 

Categorie: Economie

 

Companiile clujene vor muncitori din străinătate

Autor: Claudiu.Padurean din 31 iulie 2018, Vizualizari: 497

Companiile clujene vor muncitori din străinătateTot mai mulţi oameni de afaceri cer autorităţilor să deschidă şi mai mult piaţa muncii pentru forţa de muncă din străinătate. Ei cer mărirea contingentelor alocate pentru muncitorii străini, simplificarea regulilor pentru angajarea acestora şi renunţarea la obligativitatea de a-i plăti pe muncitorii din afara Uniunii Europene cu cel puţin salariul mediu pe economie. Oamenii de afaceri spun că le este tot mai greu să îşi găsească angajaţi, în condiţiile în care rata şomajului a scăzut din nou. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna iunie, rata şomajului a fost de doar 4,5 la sută.

Categorie: Economie

 

Programul Start-Up Nation 2018 programat să demareze în toamnă

Autor: mihaela.ursan din 26 iulie 2018, Vizualizari: 475

Programul Start-Up Nation 2018 programat să demareze în toamnăPotrivit ministrului pentru Mediul de Afaceri şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, programul Start-Up Nation, aferent anului în curs, va demara în toamnă.

Categorie: Economie

 

Domeniul Regal din Savarsin va avea un magazin de suveniruri

Autor: Claudiu.Padurean din 25 iulie 2018, Vizualizari: 583

Domeniul Regal din Savarsin va avea un magazin de suveniruriUn magazin de suveniruri va fi deschis pe Domeniul Regal din Săvârşin, potrivit ClujInsider.ro. Astfel de magazine funcţionează şi pe alte domenii regale din Europa, inclusiv în Marea Britanie, Spania, Suedia sau Olanda. Anunţul referitor la deschiderea noului magazin a fost făcut pe site-ul oficial RomaniaRegala.ro.

Categorie: Economie

 

UPS România îşi extinde operaţiunile la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 19 iulie 2018, Vizualizari: 530

UPS România îşi extinde operaţiunile la ClujOperatorul cargo UPS România anunţă extinderea serviciilor de transport mărfuri de pe aeroportul internaţional din Cluj-Napoca, din luna septembrie.

Categorie: Economie

 

Tradiţia cidrului artizanal renaşte în Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 17 iulie 2018, Vizualizari: 624

Tradiţia cidrului artizanal renaşte în TransilvaniaDoi tineri din Cluj au redescoperit tradiţia fabricării cidrului artizanal. Ei s-au inspirat deopotrivă din poveştile despre cidru din satele Transilvaniei, cât şi din reţele pe care le-au descoperit în Franţa şi în Scoţia.

Categorie: Economie

 

Profesia contabilă, sărbătorită de Filiala CECCAR Cluj: 13 iulie 2018 – a XIV-a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român

Autor: Claudiu.Padurean din 16 iulie 2018, Vizualizari: 512

Profesia contabilă, sărbătorită de Filiala CECCAR Cluj: 13 iulie 2018 – a XIV-a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului RomânZiua Naţională a Contabilului Român, eveniment cu tradiţie, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie în anul 2018, susţine şi promovează profesia contabilă din România. Ea este o sărbătoare a vieţii contabile din ţara noastră.

Categorie: Economie

 

Clujul găzduieşte o conferinţă tehnologică internaţională dedicată Republicii Moldova

Autor: Claudiu.Padurean din 10 iulie 2018, Vizualizari: 812

Clujul găzduieşte o conferinţă tehnologică internaţională dedicată Republicii MoldovaCompaniile tehnologice din Republica Moldova îşi doresc să coopereze cu firmele clujene în domenii precum producţia sau arhitetura de software. Posibilităţile concrete de colaborare vor fi exporate în cadrul unei conferinţe internaţionale care va avea loc la Cluj miercuri, 11 iulie, de la ora 9.00, la Liberty Technology Park. 

 

Pe lângă companiile moldoveneşti, la această conferinţă vor lua parte reprezentanţi ai clusterelor din Cluj, ai ambasadelor Statelor Unite şi Suediei din Chinişau, precum şi ai unor universităţi din Italia şi din Slovacia. Partciparea la conferinţă este gratuită.

 

 

Categorie: Economie

 

Zborurile Cluj - Istanbul vor fi suplimentate

Autor: Claudiu.Padurean din 6 iulie 2018, Vizualizari: 953

Zborurile Cluj - Istanbul vor fi suplimentateDinamica pozitivă a relaţiilor economice şi turistice dintre România şi Turcia a dus la suplimentarea zborurilor dintre Cluj şi Istanbul. Acestea sunt operate de compania Turkish Airlines.

Categorie: Economie

 

România, ţara cu cea mai rapidă rată de creştere a comerţului electronic

Autor: Claudiu.Padurean din 2 iulie 2018, Vizualizari: 732

România, ţara cu cea mai rapidă rată de creştere a comerţului electronicRomânia este ţara europeană cu cea mai mare rată de creştere a volumului comerţului electronic. De asemenea, este ţara cu cea mai rapidă creştere a numărului de magazine on-line. Aceste tendinţe sunt favorizate şi de ieftinirea soluţiilor folosite pentru acest tip de comerţ. Micii intreprinzători pot închiria platforme de comerţ on-line în loc să le cumpere.

Categorie: Economie

 

UPNews.ro: Clujul, oraşul cu cea mai mare densitate de start-up-uri tehnologice

Autor: Claudiu.Padurean din 2 iulie 2018, Vizualizari: 796

UPNews.ro: Clujul, oraşul cu cea mai mare densitate de start-up-uri tehnologiceClujul este oraşul din România cu cea mai mare densitate de start-up-uri tehnologice raportate la numărul total de locuitori. Cele mai multe dintre ele sunt din domeniul IT. Experţii în domeniul economiei spun că această înflorire a start-up-urilor este normală, deoarece domeniul IT este în plină tranziţie de la un model de afaceri bazat pe outsourcing la unul bazat pe produse proprii, protejate de drepturile de autor. De asemenea, experţii atrag atenţia că, pentru a avea efecte de durată, creşterea numărului de start-up-uri trebuie să fie însoţită de o dezvoltare corespunzătoare a infrastructurii de tip hub, potrivit UPNews.ro.

Categorie: Economie

 

ClujInsider.ro: Clujeanul care livrează fotolii de masaj la Polul Nord

Autor: Claudiu.Padurean din 2 iulie 2018, Vizualizari: 718

ClujInsider.ro: Clujeanul care livrează fotolii de masaj la Polul NordUn român a fondat o firmă, numită Komoder, care livrează fotolii de masaj inclusiv la Polul Nord. Adrian Rus a livrat două fotolii de masaj în cel mai nordic punct al Norvegiei, nu departe de cel mai nordic punct de pe planetă. Tânărul clujean conduce o afacere care are are magazine proprii în România, Spania, Italia şi Bulgaria şi care devine tot mai extinsă la nivel internaţional, potrivit ClujInsider.ro.

Categorie: Economie

 

Silicon Forest, locul potrivit pentru start-up-urile clujene

Autor: Claudiu.Padurean din 30 iunie 2018, Vizualizari: 769

Silicon Forest, locul potrivit pentru start-up-urile clujeneCreşterea numărului de start-up-uri la Cluj a dus şi la dezvoltarea infrastructurii necesare pentru susţinerea acestui ecosistem inovator. Astfel, au apărut hub-uri care oferă tinerilor antreprenori posibilitatea de a închiria un birou într-o încăpere în care lucrează şi alţi tineri specialişti în domeniul inovării. Mai mult, aceste hub-uri oferă posibilitatea de a interacţiona cu investitori interesaţi de start-up-urile tehnologice, dintre care unii provin din celebrul Silicon Valley din Statele Unite ale Americii.

Categorie: Economie

 

Cinci milioane de euro pentru castelul Banffy din Răscruci

Autor: Claudiu.Padurean din 21 iunie 2018, Vizualizari: 748

Cinci milioane de euro pentru castelul Banffy din RăscruciUnul dintre cele mai importante edificii aristocratice din Transilvania va fi reabilitat cu ajutorul unei finanţări europene. Este vorba de castelul Banffy din Răscruci, care va fi restaurat printr-un proiect îm valoare de cinci milioane de euro. Castelul va fi transformat într-un centru cultural.

Categorie: Economie

 

BestJobs îşi schimbă structura. Platforma va oferi posibilitatea utilizatorilor să îşi aleagă turele de lucru

Autor: Claudiu.Padurean din 20 iunie 2018, Vizualizari: 709

BestJobs îşi schimbă structura. Platforma va oferi posibilitatea utilizatorilor să îşi aleagă turele de lucruUna dintre cele mai importante platforme care funcţionează precum o bursă on-line a locurilor de muncă, BestJobs, îşi schimbă structura şi va oferi mai multe opţiuni utilizatorilor săi.

Categorie: Economie

 

Număr record de participanţi la Techsylvania

Autor: Claudiu.Padurean din 18 iunie 2018, Vizualizari: 642

Număr record de participanţi la TechsylvaniaTechsylvania s-a bucurat de un număr record de peste 2.000 de participanţi. Evenimentul a avut 45 de speakeri din 15 ţări, aflaţi în premieră în România şi peste 70 de prezentări, workshop-uri, întrebări şi răspunsuri şi evenimente satelit.

Categorie: Economie

 

Alianţă între companiile de IT din Cluj şi din Chişinău

Autor: Claudiu.Padurean din 13 iunie 2018, Vizualizari: 866

Alianţă între companiile de IT din Cluj şi din ChişinăuCompaniile din domeniul IT din Chişinău şi cele din Cluj vor să se alieze, pentru a dezvolta în parteneriat aplicaţii pentru piaţa globală. În această alianţă, companiile din Republica Moldova pot furniza forţa de muncă ce începe tot mai mult să lipsească în Cluj, în timp ce companiile clujene vin cu experienţa acumulată în cadrul unor proiecte internaţionale.

Categorie: Economie

 

Legături aeriene directe între Cluj-Napoca şi Atena

Autor: Claudiu.Padurean din 13 iunie 2018, Vizualizari: 796

Legături aeriene directe între Cluj-Napoca şi AtenaAeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a anunţat începerea zborurilor regulate spre capitala Greciei, Atena. Aceste zboruri sunt operate de Aegean Airlines. 

Categorie: Economie

 

Tarom va opera zboruri între Cluj-Napoca şi aeroportul parizian Charles de Gaulle

Autor: Claudiu.Padurean din 6 iunie 2018, Vizualizari: 801

Tarom va opera zboruri între Cluj-Napoca şi aeroportul parizian Charles de GaulleAeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj anunţă reluarea  zborurilor care fac legătura între Paris, aeroportul Charles de Gaulle (CDG) şi Cluj-Napoca, operate de compania aeriană Tarom. Zborurile încep din 17 iulie

Categorie: Economie

 

Numărul de turişti continuă să crească la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 4 iunie 2018, Vizualizari: 785

Numărul de turişti continuă să crească la ClujNumărul turiştilor străini continuă să crească la Cluj. Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, în primul trimestru al anului, au fost înregistraţi aproape 120.000 de turişti, în creştere cu aproximativ 15 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Însă specialiştii în turism spun că, în realitate, numărul turişti este mai mare, pentru că nu toţi turiştii sunt raportaţi Direcţiei de Statistică.

Categorie: Economie

 

System Innovation Romania deschide birou de consultanţă SAP Business One la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 23 mai 2018, Vizualizari: 814

System Innovation Romania deschide birou de consultanţă SAP Business One la ClujSystem Innovation Romania, furnizor de solutii ERP şi principalul partener SAP Business One în România, a deschis un birou la Cluj-Napoca pentru a oferi un suport mai prompt în cadrul proiectelor din nord-vestul ţării. Compania va fi astfel mai aproape de clienţi, va înţelege mai bine specificul mediului de afaceri local şi va putea creşte calitatea serviciilor. Biroul este deja functional şi are o echipă dedicată pentru consultanţă şi implementare.

Categorie: Economie

 

Noi zboruri de vacanţă de pe Aeroportul din Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 23 mai 2018, Vizualizari: 1 030

Noi zboruri de vacanţă de pe Aeroportul din ClujAgenţia de Turism Amara Tours şi Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” au relansat trei dintre cele mai îndrăgite destinaţii turistice ale clujenilor: Turcia, Tunisia şi Egiptul. Cea mai de succes destinaţie de vacanţă de pe aeroportul din Cluj rămâne Antalya (Turcia). Cursele aeriene către această desinaţie au fost operate fără întrerupere pe parcursul ultimilor 12 ani (2007-2018) timp în care Antalya a fost aleasă de nu mai puţin de 300.000 de pasageri din Cluj-Napoca, dar şi din întreaga Transilvanie.

Categorie: Economie

 

Clujul, sursă de inspiraţie pentru Chişinău în dezvoltarea industriei software

Autor: Claudiu.Padurean din 22 mai 2018, Vizualizari: 897

Clujul, sursă de inspiraţie pentru Chişinău în dezvoltarea industriei softwareClujul a devenit o sursă de inspiraţie pentru dezvoltarea industriei IT la Chişinău. Companiile din capitala Republicii Moldova doresc să încheie parteneriate cu firmele din Cluj şi să colaboreze în cadrul clusterelor care structurează această industrie. Interesul este mare şi din partea firmelor clujene. Unele dintre ele, precum Arobs Transilvania Software sau Endava, şi-au deschis deja filiale la Chişinău sau au încheiat parteneriate cu firmele din Republica Moldova.

Categorie: Economie

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama