Bonţida, una dintre cele mai interesante destinaţii pentru turişti

Autor: Claudiu.Padurean din 24 aprilie 2017, Vizualizari: 372

Bonţida, una dintre cele mai interesante destinaţii pentru turiştiUn mic sat din Valea Someşului Mic a devenit una dintre principalele atracţii turistice ale judeţului Cluj. Este vorba de Bonţida, sat în care turiştii sunt de câteva zeci de ori mai numeroşi decât localnicii. Secretul acestui succes este reprezentat de modul în care comunitatea locală a ştiut să promoveze cel mai important monument din Bonţida, castelul Banffy, care găzduieşte festivaluri precum Electric Castle sau Barock ori evenimente precum proiecţii din cadrul TIFF.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Gherla, perla barocă a României. Locul unde se află singurul tablou de Rubens din Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 4 martie 2017, Vizualizari: 2 991

Gherla, perla barocă a României. Locul unde se află singurul tablou de Rubens din TransilvaniaUnul dintre cele mai frumoase oraşe baroce din această parte a Europei este Gherla, din judeţul. Este vorba de primul oraş sistematizat din România. Odinioară, Gherla purta numele de Armenopolis şi era considerat drept o veritabilă capitală a armenilor din Transilvania.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Prin "vagaunile" din Gibraltar

Autor: invitati din 31 octombrie 2016, Vizualizari: 993

de Ioan Laslo, ghid de turism
Placerea de a te afunda prin "vagaunile" pamantului este prezenta la fiecare om curios. Ajuns la capat de Europa,dincolo de locul unde Hercule considera ca "nu mai este nimic", esti tentat sa patrunzi in "maruntaiele" Stancii. Prin "vagaunile" din Gibraltar

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Munţii Apuseni atrag tot mai mulţi oaspeţi din străinătate

Autor: Claudiu.Padurean din 17 octombrie 2016, Vizualizari: 554

Munţii Apuseni atrag tot mai mulţi oaspeţi din străinătateMunţii Apuseni atrag tot mai mulţi turişti. Graţie promovării de la care se bucură Transilvania, care, anul acesta, este destinaţia turistică de excelenţă în celebrul ghid de călătorii Lonely Planet, dar şi datorită patrimoniului natural şi construit, a crescut considerabil numărul turiştilor români şi al celor străini care şi-au planificat vacanţele în această regiune.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Keszthely, perla turistică de pe malul Balatonului

Autor: Claudiu.Padurean din 28 august 2016, Vizualizari: 983

Keszthely, perla turistică de pe malul BalatonuluiLacul Balaton din Ungaria i-a fascinat dintotdeauna pe cei îndrăgostiţi de natură. Pe malurile sale au fost clădite, de-a lungul secolelor, numeroase oraşe şi sate, iar din perioada Imperiului Roman, clima moderată şi frumuseţea locurilor i-au atras pe cei care au dorit şi au avut posibilitatea să îşi ridice vile sau case pentru relaxare. De aceea, nu este de mirare că, din secolul al XIX-lea, Balatonul a devenit una dintre cele mai interesante destinaţii turistice, în adevăratul sens al cuvântului.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

De ce tot mai mulţi turişti evrei aleg Mărişelul

Autor: Claudiu.Padurean din 25 august 2016, Vizualizari: 1 201

De ce tot mai mulţi turişti evrei aleg MărişelulZona Munţilor Apuseni atrage tot mai mulţi turişti din Israel. Turiştii evrei vin în această parte a Transilvaniei pentru că există un foarte bun raport calitate/preţ în privinţa serviciilor turistice şi, în plus, au parte de peisaje frumoase şi de ospitalitate. Printre staţiunile cele mai vizitate se numără Mărişelul.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Cum atrage Saschizul turişti britanici, germani, belgieni şi ruşi

Autor: Claudiu.Padurean din 13 iulie 2016, Vizualizari: 1 503

Cum atrage Saschizul turişti britanici, germani, belgieni şi ruşiO veche aşezare săsească din Transilvania, Saschiz, din judeţul Mureş, se transformă într-o destinaţie turistică aparte. Turiştii din toată Europa se adună în Saschiz pentru a admira patrimoniul construit, care include o biserică fortificată aflată în patrimoniul UNESCO, un turn de apărare asemănător Turnului cu Ceas din Sighişoara, precum şi o cetate ţărănească de apărare ridicată pe dealul din apropierea localităţii. De asemenea, turiştii străini vor să descopere gastronomia locală, dar şi ospitalitatea transilvăneană şi să se bucure de ambianţa hanurilor amenajate în vechi gospodării săseşti.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Londra - o tentatie permanenta!

Autor: invitati din 8 mai 2016, Vizualizari: 2 514

Londra - o tentatie permanenta!de Ioan Laslo, ghid de turism
Daca ai ajuns o singura data la Londra, este imposibil sa nu vrei sa revii!

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Fantana Girmek - locul romantismului turc

Autor: invitati din 6 mai 2016, Vizualizari: 2 834

Fantana Girmek - locul romantismului turc de Ioan Laslo, ghid de turism
Dupa ce se intuneca in Istanbul, racoarea devine parca mai vie langa Fantana Girmek, loc de intalnire pentru multi indragostiti aflati in orasul de pe doua continente. Explozia de culori, desenata pe firul de apa iti da senzatia nemarginirii, mai ales ca, in apropiere, se profileaza in noapte Aya Sophia si Sultanahmet Camii, doua dintre simbolurile orasului.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

RL: De ce își fac chinezii și danezii vacanțele în Brăișor

Autor: Claudiu.Padurean din 11 aprilie 2016, Vizualizari: 1 141

RL: De ce își fac chinezii și danezii vacanțele în BrăișorUn sat ardelenesc, pierdut printre livezile înflorite de la poalele Munților Vlădeasa, a devenit o destinație turistică ce atrage turiști din întreaga lume. În fiecare an, în Brăișoru vin oaspeți din toate colțurile planetei. În ultima perioadă, aici au început să vină regulat turiști din țări precum China, Danemarca sau Suedia. Acest fenomen ia o amploare tot mai mare. Turiștii care vin în acest sat din Transilvania se întorc cu prieteni și cu cunoștințe, iar vestea despre frumusețea zonei, despre ospitalitatea localnicilor și despre calitatea înaltă a pălincii locale de prune sau de pere s-a răspândit în țări ai căror locuitori cu greu ar putea să indice unde se află România pe hartă, potrivit RomaniaLibera.ro.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Teatrul antic din Epidaur

Autor: invitati din 24 martie 2016, Vizualizari: 2 457

Teatrul antic din Epidaur de Ioan Laslo, ghid de turism
Vechi centru comercial si religios important, Epidaur se afla la aproximativ 70 de km. de Corint si constituie una dintre destinatiile favorite ale turistilor indragostiti de Grecia antica.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

"Secession transilvanean" la Palatul Culturii din Tirgu-Mures

Autor: invitati din 22 martie 2016, Vizualizari: 2 469

"Secession transilvanean" la Palatul Culturii din Tirgu-Muresde Ioan Laslo, ghid de turism
Orice calator ajunge in centrul orasului Tirgu-Mures remarca repede doua cladiri: Palatul Culturii si Prefectura. Ambele sunt construite in stilul "secession transilvanean", fiind proiectate de doi arhitecti budapestani la inceputul secolului XX.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Hajduszoboszlo, perla turismului balnear din Ungaria

Autor: Claudiu.Padurean din 21 martie 2016, Vizualizari: 2 358

Hajduszoboszlo, perla turismului balnear din UngariaUn orășel de aproximativ 24.000 de locuitori din estul Ungariei a devenit una dintre cele mai importante stațiuni balneare din Europa Centrală. Hajduszoboszlo este locul unde își petrec vacanțele sute de mii de turiști din Ungaria, România, Slovacia, Ucraina, Polonia sau Serbia, dar și din Austria, Germania sau Marea Britanie. Motivul pentru care micul oraș agrar de odinioară a devenit o stațiune balneară renumită în întreaga Europă este reprezentat de apele termale, care au proprietăți identice cu cele din zona Băile Felix – Băile 1 Mai – Marghita. Aceste ape termale au fost puse în valoare cu ajutorul fondurilor europene, utilizate foarte eficient, potrivit RomaniaLibera.ro.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Cum ar putea deveni Mărișelul inima turistică a Munților Apuseni

Autor: Claudiu.Padurean din 15 martie 2016, Vizualizari: 9 393

Cum ar putea deveni Mărișelul inima turistică a Munților ApuseniMărișelul este unul dintre cele mai pitorești sate turistice din Munții Apuseni. Cei care se încumetă să străbată cei aproximativ 35 de kilometri de drum prost dintre Gilău și Mărișel, pe Valea Someșului Cald, ajung în inima Munților Apuseni, după ce lasă în urmă lacurile de acumulare de la Gilău, Someșul Cald și Tarnița. Mărișelul este cea mai mare comună din țară, cu o suprafață totală mai mare decât suprafața Bucureștiului. Satul este renumit pentru frumusețea peisajelor și pentru faptul că tradițiile populare sunt păstrate neschimbate de secole. Însă, înainte de a deveni o destinație turistică, Mărișelul a devenit un loc de întâlnire pentru locuitorii din întreaga Țară a Moților. În fiecare an, în prima sau în a doua duminică din luna iulie, zeci de mii de oameni se adună pe platoul de la Crucea Iancului, pentru a-și onora strămoșii căzuți în timpul Revoluției de la 1848 – 1849. Adunarea moților este asemănătoare, prin amploarea sa, cu cea de la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, potrivit RomaniaLibera.ro.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Nafplio si asasinarea lui Kapodistrias

Autor: invitati din 4 martie 2016, Vizualizari: 2 698

Nafplio si asasinarea lui Kapodistriasde Ioan Laslo, ghid de turism
Nafplio este, fara dor si poate una dintre cele mai interesante destinații din Pelopones. Prima capitala a Greciei moderne independente este insa si locul unui asasinat care, dupa spusele unui localnic, ar fi dus pentru o perioada la moartea democratiei.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Sicilia - insula in care te simti ca acasa!

Autor: invitati din 2 martie 2016, Vizualizari: 2 462

Sicilia - insula in care te simti ca acasa!de Ioan Laslo, ghid de turism
Exista locuri in lumea aceasta care sunt binecuvantate, oferindu-li-se tot ce este nevoie pentru ca oamenii sa traiasca frumos. Resurse aproape nelimitate, locuri edenice, clima blanda, mare, munte, campie si...mai presus de toate posibilitati nelimitate.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

In cautarea "Stelelor din Eger"

Autor: invitati din 28 februarie 2016, Vizualizari: 2 415

In cautarea "Stelelor din Eger" de Ioan Laslo, ghid de turism
Pe cand eram copil si citeam "Stelele din Eger", m-a prins in mrejele ei actiunea eroica, dar si romantata a lui Gardonyi Geza. De la joaca in rau a lui Gergely cu Eva si pana la apararea eroica a cetatii in 1552 povestea este spumoasa si dulceaga, asemeni vinului rosu care se face in cramele din zona. Iar cand, peste ani, am ajuns in cetatea Eger, am putut trai clipa, rememorand evenimentele langa statuia lui Dobo Istvan impreuna cu un bun prieten (si el fan al cartii!)

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Gran Teatre de Liceu Barcelona

Autor: invitati din 28 februarie 2016, Vizualizari: 3 359

Gran Teatre de Liceu Barcelona de Ioan Laslo, ghid de turism
Nu cred sa existe turist care a vizitat Barcelona si care sa nu fi fost impresionat. Orasul pe care arhitectura lui Gaudi l-a facut special a devenit de o vreme una dintre destinatiile favorite ale multora. Astazi insa nu as vrea sa scot in evidenta vreo realizare a celebrului arhitect, ci locul in care iubitorul de arta adevarata poate sa poposeasca intr-o seara pentru a se bucura de frumos: Gran Teatre de Liceu.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Cultura / Reportaj

 

Bergamo - "Mi traduca dal volgare"

Autor: invitati din 27 februarie 2016, Vizualizari: 3 453

Bergamo - "Mi traduca dal volgare" de Ioan Laslo, ghid de turism
Multi turisti aterizeaza pe aeroportul din Bergamo, avand ca destinatie finala Milano sau lacurile, insa a nu zabovi macar o zi pentru a vedea Citta Alta este o adevarata impietate! De aceea, am luat cuvintele lui Don Gregorio (care constituie si fondul muzical exceptional al slide-ului cu fotografii de la Bergamo, in interpretarea Orchestrei de camera din localitate) si pentru mesajul transmis de Donizetti, o adevarata personalitate oferita de acest oras umanitatii, dar si pentru a va convinge sa mergeti la Bergamo, un oras incantator, unde va asteapta adevarate comori spirituale (si nu numai!).

Categorie: Destinatii de Vacanta / Cultura / Reportaj

 

Siena - poarta catre Cer!

Autor: invitati din 26 februarie 2016, Vizualizari: 2 763

Siena - poarta catre Cer! de Ioan Laslo,ghid de turism
Multa lume considera Siena locul unde se simte cel mai bine atmosfera toscana. Orasul cu strazi medievale inguste (monument UNESCO inca din 1995), locuit azi de aprox.50.000 de locuitori este cuceritor inca de la o prima vizita.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Palatul Dolmabahce - bun gust sau kitch?

Autor: invitati din 26 februarie 2016, Vizualizari: 2 608

Palatul Dolmabahce - bun gust sau kitch? de Ioan Laslo, ghid de turism
Palatul Dolmabahce, unul dintre obiectivele cele mai vizitate din Istanbul, este o imbinare intre stilul turcesc (a preluat multe elemente din Topkapi Saray) si influentele occidentale. Construit in secolul al XIX-lea si locuit de ultimii sase sultani otomani, palatul este considerat de unii o bijuterie arhitecturala impunatoare, insa altii il socotesc un kitch indoielnic. Ramane ca fiecare fiecare turist sa il aprecieze dupa gustul sau.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Hohensalzburg - castelul care vegheaza asupra lui Mozart

Autor: invitati din 25 februarie 2016, Vizualizari: 2 737

Hohensalzburg - castelul care vegheaza asupra lui Mozart de Ioan Laslo, ghid de turism
Lumea germana este plina de castele, fiecare dintre ele avand povestea lui. Hohensalzburg (Castelul din Salzburgul de Sus), asezat pe muntele Festunsberg, nu face nici el exceptie.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Bratislava - un oras al tihnei!

Autor: invitati din 25 februarie 2016, Vizualizari: 2 540

Bratislava - un oras al tihnei! de Ioan Laslo, ghid de turism
Am ajuns de multe ori la Bratislava, insa mereu in drum spre Praga, astfel ca, de fiecare data m-am limitat la a vizita zona castelului si contra- cronometru, la o fuga spre orasul de jos. Cand am avut ocazia insa sa poposesc pentru mai multe zile in capitala Slovaciei, mi-am dat seama cat de mult am pierdut anterior.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Sorrento - o bijuterie a Coastei Campania

Autor: invitati din 25 februarie 2016, Vizualizari: 2 566

Sorrento - o bijuterie a Coastei Campania de Ioan Laslo, ghid de turism
Vremea rece de afara ne imbie parca sa ne dorim o vizita in zona Mediteranei. Iar Sorrento, o adevarata bijuterie a Coastei Campania este, probabil, una dintre cele mai potrivite destinatii. Pregatiti-va de peisaje superbe, hoteluri de lux si "la dolce vita" si... sa pornim!

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Cum a renăscut din propria cenușă stațiunea Borsec

Autor: Claudiu.Padurean din 16 februarie 2016, Vizualizari: 2 077

Cum a renăscut din propria cenușă stațiunea BorsecUna dintre cele mai frumoase stațiuni din România este Borsecul. Însă, în urmă cu câțiva ani, soarta acestei stațiuni părea să fie pecetluită. Borsecul rămăsese fără dotările necesare pentru a-i deservi pe turiști, activitățile industriale de tipul exploatărilor de travertine fuseseră închise, iar cele mai multe dintre unitățile turistice, prinse în vârtejul revendicărilor și retrocedărilor, erau lăsate în paragină, potrivit RomaniaLibera.ro.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Costești – Cetățuie: prima reședință regală a Daciei

Autor: Claudiu.Padurean din 27 decembrie 2015, Vizualizari: 2 062

Costești – Cetățuie: prima reședință regală a DacieiUna dintre cele mai importante cetăți din istoria regatului dac este cea de la Costești – Cetățuie. Unii istorici cred că aici s-ar fi aflat prima reședință regală, în adevăratul sens al cuvântului, folosită de monarhii daci. Cetatea a fost ridicată în secolul I î. Ch., iar după ce capitala Daciei a fost mutată la Sarmisegetuza, cetatea de la Costești – Cetățuie a preluat rolul de cel mai important element strategic din sistemul defensiv care proteja noua capitală.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Căpâlna, cetatea dacică ce va fi reconstruită

Autor: Claudiu.Padurean din 24 septembrie 2015, Vizualizari: 2 513

Căpâlna, cetatea dacică ce va fi reconstruităCetatea dacică de la Căpâlna reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru restauratorii români. Fortificația, aflată în patrimoniul UNESCO, ar urma să fie reconstruită, cu ajutorul unui proiect în valoare de cinci milioane de euro, finanțat de Uniunea Europeană. Zidurile cetății dacice ar urma să fie reconstruite la două milenii după distrugerea lor de către armata romană. Aceste ziduri ar urma să fie reconstruite integral, promit autoritățile locale. De asemenea, terenul pe care se înalță vechea fortificație ar urma să fie consolidat.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Cetatea Costești – Blidaru: Cea mai puternică fortificație a Daciei

Autor: Claudiu.Padurean din 19 august 2015, Vizualizari: 1 693

Cetatea Costești – Blidaru: Cea mai puternică fortificație a DacieiÎn sudul Transilvaniei se află cea mai puternică fortificație de pe cuprinsul regatului Dacia. Cel mai probabil, cetatea a fost ridicată în două etape succesive, în timpul regilor Burebista și Decebal, pentru a servi drept mijloc de apărare mai întâi împotriva celților, apoi împotriva romanilor.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Reduta dacilor din Bănița

Autor: Claudiu.Padurean din 6 august 2015, Vizualizari: 1 033

Reduta dacilor din Bănița
Cetatea dacică din Bănița are o configurație cu totul aparte. Cetatea valorifică unul dintre cele mai importante puncte care domină Valea Jiului. Construită în timpul lui Burebista și fortificată în perioada războaielor daco-romane, cetatea avea rolul de a proteja drumul spre capitala Daciei, Sarmisegetuza Regia, potrivit UNESCOinRomania.ro.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Câlnic – de la cetate nobiliară la biserică-cetate

Autor: Claudiu.Padurean din 20 iulie 2015, Vizualizari: 1 635

Câlnic – de la cetate nobiliară la biserică-cetateUna dintre cele mai interesante cetăți-biserici din sudul Transilvaniei este cea de la Câlnic. Este vorba de una dintre fortificațiile ridicate de sași în sudul Transilvaniei. Prima atestare documentară a cetății de la Câlnic datează din anul 1267. Este vorba de faptul că unul dintre greavii, adică dintre conducătorii comunității săsești, Chyl de Kelling, începuse ridicarea unui donjon, care servea drept turn-locuință. Donjonul a fost terminat în anul 1272. Construcția, mărită și întărită, rezistă și azi, cunoscută sub numele de Turnul Siegfried.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama