BuzzNews.ro: La Cluj incepe Saptamana Nationala a Voluntariatului

Autor: Claudiu.Padurean din 14 mai 2018, Vizualizari: 1 053

BuzzNews.ro: La Cluj incepe Saptamana Nationala a VoluntariatuluiCentrul de Voluntariat Cluj-Napoca anunţă inceperea celei de-a şaptesprezecea ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV), ce se va desfăşura în perioada 14 - 20 mai 2018, potrivit site-ului partener BuzzNews.ro


Programul SNV 2018 la Cluj-Napoca este următorul:

14 mai

„One volunteer. One vision.”– vernisaj de fotografii expuse de voluntari internaţionali ce au desfăşurat în România stagii de voluntariat prin Serviciu European de Voluntariat. Fiecare poză este acompaniată de o descriere ce redă experienţa personală a fiecărui voluntar implicat. Vernisajul expoziţiei va avea loc în Parcul Central la intrarea dinspre Cluj Arena, în zona hamacelor, între orele 11.00 – 15.00. Fotografiile vor putea fi văzute apoi întreaga săptămână, la ferestrele sediului Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, str. Virgil Fulicea nr. 1 (vis-a-vis de Casa Matei).

„Dimineaţa de joc” – eveniment axat pe socializare, acesta îşi propune să ofere vârstnicilor oportunitatea de a descoperi jocurile noii generaţii (board games). Programul se va derula în intervalul 11.00 – 13.00, la sediul Fundaţiei pentru Îngrijirea Vârstinicului.

15 mai

„Jocuri fără vârstă” – activitate recreativă, menită să apropie tinerii şi vârstnicii prin intermediul jocurilor de team-building. Timp de 2 ore, începând cu ora 11.00, Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice Nr. 1 (str. Şt. O. Iosif, nr. 1 - 3) îşi deschide braţele către cei interesaţi să ia parte la un schimb de idei între generaţii.

15 şi 18 mai

„The beat of volunteering”- atelier de dans, prin care participanţii vor descoperi că a face un prim pas de dans este la fel de uşor precum e implicarea pentru prima oară în lumea voluntariatului. Găzduit de foişorul din Parcul Central, evenimentul se va derula între ora 18.00 – 20.00 sub îndrumarea unor dansatori pasionaţi. A doua editie a atelierului de dans „The beat of volunteering” va avea loc în acelaşi interval orar, în faţa clădirii The office, Bulevardul 21 Decembrie, nr. 77, în data de 18 mai.

16 şi 17 mai

„Create a corner” – Curtea Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca va prinde culoare la un atelier de creaţie, destinat celor care îşi doresc să îşi pună ideile în aplicare. Folosind materiale reutilizabile, voluntarii vor aduce un plus de valoare spaţiului, dându-i o viitoare întrebuinţare – socializare, reflectare sau dezvoltare de idei şi proiecte. Între orele 10.00 – 14.00, centrul este deschis celor care vor să dea frâu liber imaginaţiei proprii pe strada Virgil Fulicea, nr. 1, ap. 1.

17 mai

„Trivia ONG”- „joc” este unul dintre cele mai auzite cuvinte în SNV! Dar de această dată, jocul este adresat ONG-urilor care fac voluntariatul posibil. Evenimentul este deschis ONG-urilor din Cluj, care îşi doresc să descopere emoţia competiţiei într-un concurs de cultură generală. Acesta se va desfăşura la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, strada Virgil Fulicea, nr. 1, apt. 1, între orele 15.00 – 17.00.

18 mai

„A man’s best friend” – workshop destinat elevilor de clasa a 3-a, cu scopul de a sublinia relaţia autentică născută între oameni şi animale de companie, precum şi modul în care poate fi îmbunătăţită situaţia actuală a patrupedelor fără adăpost din Cluj. Activitatea este realizată cu sprijinul Asociaţiei Nuca. Activitatea va avea loc la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Şincai” din Floreşti, între orele 11.00 – 13.00.

18 mai

„Sandwiches in motion” – acţiune caritabilă mobilă, întrucât voluntarii vor pedala prin oraş spre oamenii fără adăpost cu scopul de a le oferi sandiwch-uri proaspete. Traseul parcurge câteva cartiere ale oraşului, iar plecarea se face de la sediu CVCN, unde la ora  17.00 va avea loc întâlnirea voluntarilor.

19 mai

„Board Games Picnic” – picnic derulat alături de prietenii noştri de la compania Betfair şi organizat pentru comunitate. Între orele 11.00 şi 15.00 trecătorii sunt încurajaţi să ia parte la jocuri board games şi să socializeze. Locaţia activităţii este Parcul Central, la zona hamacelor.  

19 mai

„Get a Clue, Be a volunteer!” – treasure hunt deschis pentru toţi voluntarii din Cluj! Indicii, trasee surpriză şi provocări. Ruta parcurge câteva cartiere ale oraşului, iar plecarea se face din Parcul Central, începând cu ora 15.00 şi până la 17:30.

20 mai

„Petrecerea voluntarilor” – un prilej de sărbătoare şi recunoaştere pentru voluntarii implicaţi în SNV. Accesul la eveniment se face pe bază de invitaţie, începând cu ora 18:00.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului la Cluj-Napoca este organizată de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca ca parte din proiectul „Land of Games” co-finanţat prin programul Erasmus+.

dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama