Interviu. Medic veterinar despre „pacienţi”: „Problemele sunt la fel ca la oameni”

Autor: maria.petruta din 12 ianuarie 2018, Vizualizari: 437

Interviu. Medic veterinar despre „pacienţi”: „Problemele sunt la fel ca la oameni”Într-o lume în care există foarte mulţi deţinători de animale de companie, un medic veterinar nu este doar recomandat, ci şi necesar. Informaţiile primite direct de la un specialist în domeniu sunt şi mai utile în această perioadă a anului, când animalele sunt mai predispuse la pericolele care le ameninţă sănătatea în sezonul rece.


Sidonia Bogdan, medic veterinar, ne-a vorbit despre modul în care proprietarii de animale pot evita problemele medicale din timpul iernii, la care acestea sunt predispuse, dar şi despre pasiunea şi experienţa proprie în domeniu.

Ea a absolvit în anul 2014 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi este, oficial, medic  veterinar de patru ani. Cu toate acestea, activează în domeniu de mai mult timp, datorită faptului că şi tatăl ei a avut aceaşi profesie şi a putut, încă de mică, să observe îndeaproape ceea ce presupune această meserie. 

Sidonia este medic veterinar atât  la clinica Universităţii, cât şi într-un cabinet privat. În acelaşi timp, predă propedeutică, anestezie şi tehnici chirurgicale studenţilor din anul III şi IV ai Facultăţii de Medicină Veteterinară.

 

În ce măsură decizia de a deveni medic veterinar a fost influenţată de profesia tatălui dumneavoastră?

„Într-o măsură considerabilă, deoarece de mică am avut ocazia să văd ce înseamnă să lucrezi cu animalele. Tot timpul mi-a plăcut partea medicală, dar am ales animalele pentru că am simţit că oferă mai multă iubire decât oamenii.” Citiţi AICI interviul complet.

dle templates freefilm online


Categoria: Life Style

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama