Câţiva clujeni au pornit pe jos spre Bucureşti, ca să participe la protestul din 20 ianuarie. Li se alătură patru nevăzători din Galati

Autor: bianca.padurean din 10 ianuarie 2018, Vizualizari: 1 836

Câţiva clujeni au pornit pe jos spre Bucureşti, ca să participe la protestul din 20 ianuarie. Li se alătură patru nevăzători din GalatiMai mulţi clujeni au pornit pe jos spre Bucureşti, pentru a participa la protestul împotriva modificării Legilor Justiţiei, programat în 20 ianuarie. Liderul grupului din Cluj este un horticultor, în vârstă de 51 de ani, care a participat şi la Revoluţia din 1989.  


De la Cluj, au plecat pe jos cinci persoane. Alături de Sorin Bobiş, a plecat miercuri, din Cluj, unul dintre cei cinci copii ai acestuia, fiul său, în vârstă de 18 ani. ”Marşului Speranţei”, cum l-au denumit cei care au plecat pe jos spre Bucureşti i s-a alăturat şi un francez. Oamenii intenţionează să facă cei aproximativ 450 de kilometri pe jos. Traseul grupului include oraşele Turda, Târgu-Mureş, Sighişoara, Braşov, Ploieşti şi Bucureşti. El spune că ”Marşul Speranţei” va fi parcurs şi de patru persoane nevăzătoare din Galaţi, cărora li se va adăuga un însoţitor văzător. Protestatarii se vor întâlni pe traseu, pentru a merge împreună spre Bucureşti. Cei care au plecat pe jos spre Bucureşti speră ca şi alte persoane de pe traseu să li se alăture.

 

”Motivul pentru care mergem la Bucureşti este acelaşi nu de un an de zile, de 28 de ani, după Revoluţia din 1989 singurul motiv care ne-a scos în stradă a fost acesta: Jos comunismul! Bine, acum nu mai putem vorbi despre comunism ca ideologie, de comunism ca ş sistem economic, vorm despre comunism ca mentalitate şi împoriva lui luptăm”, a declarat Sorin Bobiş la plecarea din Cluj.

dle templates freefilm online
Sursa: Foto: Raul ?tef, via Facebook personal Sorin Bobi?

Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Stiri in imagini

 
 


Reclama

Reclama