O nouă specializare medicală la Spitalul Clinic de Recuperare

Autor: Claudiu.Padurean din 11 octombrie 2017, Vizualizari: 1 299

O nouă specializare medicală la Spitalul Clinic de RecuperareSpitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca va avea o nouă specialitate odată cu înfiinţarea compartimentului de chirurgie generală cu supraspecializarea oncologică. În prezent, patologia adresată secţiei clinice de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă include un număr semnificativ de cazuri oncologice, respectiv tumori ale pielii, ale ţesutului osos şi ale sistemului muscular. În acest context, expertiza medicilor chirurgi supra-specializaţi în oncologie va duce la o creştere semnificativă a eficienţei actului medical, speră reprezentanţii unităţii medicale.


În acelaşi timp, existenţa unei echipe chirurgicale multidisciplinare, formate din specialistul oncolog şi cel plastician, va permite derularea de intervenţii chirurgicale într-un singur timp operator pentru anumite tipologii de pacienţi cum sunt cei cu afecţiuni oncologice care necesită endoprotezare, respectiv femeile ce suferă de cancer mamar. Efectele benefice ale acestei intervenţii chirurgicale unice, în loc de două operaţii distincte, vor consta în diminuarea riscului anestezic şi operator al pacientului, creşterea satisfacţiei acestuia faţă de actul medical efectuat, eficientizarea utilizării resurselor şi creşterea adresabilităţii faţă de serviciile oferite.

 

„Consider crearea acestei noi specialităţi medicale ca fiind mai mult decât benefică întrucât va contribui esenţial la creşterea calităţii actului medical şi la reducerea riscurilor pentru pacienţi. Acest lucru este cu atât mai important cu cât Spitalul de Recuperare din Cluj este singurul cu acest profil din Transilvania şi care oferă anual recuperare multidisciplinară pentru zeci de mii de pacienţi”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

 

Spitalul clujean asigură desfăşurarea actului medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 de pacienţi spitalizaţi anual pe cele 405 paturi şi circa 35.000 de pacienţi trataţi ambulatoriu.

 

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama