Zeci de mii de oameni au ascultat liturghiile de la Nicula

Autor: Claudiu.Padurean din 15 august 2017, Vizualizari: 1 205

Zeci de mii de oameni au ascultat liturghiile de la NiculaZeci de mii de pelerini au ajuns la Nicula, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Transilvania. Oamenii sunt atraşi de o icoană a Fecioarei Maria cu Pruncul Isus, care are faima că ar fi făcătoare de minuni şi care ar fi lăcrimat în anul 1699.


Unii dintre pelerinii de la Nicula s-au oprit la biserica parohială greco-catolică din sat, unde liturghia a fost oficiată de episcopul român unit, Florentin Crihălmeanu. Alţi pelerini au mers la vechea mănăstire greco-catolică de pe dealul din apropiere de Nicula, folosită în prezent de ortodocşi. Acolo, a avut loc o slujbă oficiată de mitropoliţii de Cluj, Andrei Andreicuţ, împreună cu alţi doi mitropoliţi, un episcop şi mai mulţi preoţi.

 

Oamenii au venit din toate colţurile ţării. Gazdele de la Nicula au pregătit zeci de mii de porţii de sarmale şi de cozonac, pe care le distribuie pelerinilor.

 

Pelerinii sunt atraşi la Nicula de o icoană a Fecioarei Maria cu Pruncul Isus, pictată de preotul ortodox Luca din Iclod, în 1681. Această icoană ar fi lăcrimat în 1699. Din 1767, Papa Clement al XIII-lea a acordat pelerinilor de la Nicula indulgenţă plenară, iar în 1928, Papa Pius al XI-lea a acordat bisericii greco-catolice de la Nicula statutul de sanctuar marian. În jurul acestei biserici a fost creată, în 1936, o mănăstire baziliană, însă, în 1948, călugării greco-catolici au fost arestaţi, iar comuniştii au dat mănăstirea Bisericii Ortodoxe Române, care foloseşte în prezent acest lăcaş de cult.

dle templates freefilm online


Categoria: Spiritualitate

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama