Ludovic Orban: Victoria norocoasa a motilor. Horia Nasra: Gresiti domnule Orban, motii nu au fost invinsi niciodata, nu pot fi invinsi!

Autor: invitati din 10 iulie 2017, Vizualizari: 6 122

Mii de moţi s-au adunat şi în 2017 la Crucea Iancului de la Mărişel, pentru a-i aduce un omagiu lui Avram Iancu şi eroilor care au luptat pentru apărarea neamului românesc. Primarul comunei Mărişel, Viorel Ghic, a reuşit să organizeze evenimentul extrem de bine, în condiţiile în care la manifestare era aşteptat, ca invitat de onoare, proaspătul preşedinte al PNL, dl. Ludovic Orban.


La eveniment au participat mai mulţi oficiali din Cluj, dar şi din regiune printre aceştia numărându-se liderul PNL, Ludovic Orban, preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, eurodeputatul Daniel Buda, deputatul Cornel Itu, deputatul Adrian Oros, senatorul Marius Nicoară, deputatul Florin Stamatian, deputatul Sorin Moldovan, preşedintele ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu, alături de secretarul de stat, Vicenţiu Ştir, deputatul „moţilor” Corneliu Olar,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Mânzat, consilieri judeţeni clujeni, primarii comunelor din zona de nord-vest a Munţilor Apuseni.

 

Cel mai aşteptat discurs, al preşedintelui PNL, Ludovic Orban a fost un mesaj concis, de laudă a locuitorilor Ţării Moţilor, a faptelor istorice, însă presărat cu o gafă „victoria surprinzătoare a moţilor de la Fântânele” care a fost imediat corectată de liderul PSD Cluj, Horia Nasra: „Greşiţi domnule Ludovic Orban, moţii nu au fost invinşi niciodată, nu pot fi invinşi iar la anul, când toţi românii împlinim o sută de ani de istorie naţională, să se audă în toată Europa că suntem mândri de valorile şi tradiţiile noastre şi demni în faţa oricăror încercări, ca în 1948, când Crăişorul Munţilor, Avram Iancu, a strigat de s-a auzit până în Budapesta, No gata, no hai!”.

 

Manifestările au debutat în jurul orei 11.00 cu un Te Deum după care au fost depuse coroane de flori. De la ora 14.00 participanţii au asistat la un spectacol folcloric susţinut de soliştii vocali: Vasile Coca, Ionuţ Langa, Mariana Morcan, Amalia Codorean Chindriş, Adriana Irimieş, Oana Carmen Bozga, Ioana Breda Morar, Andra Mariş, Anamaria Mariş, Livia Maria Hetea Danciu, Marinela Purcel, Ioana Budaie, Ioana Petran şi Mihai Badiu.

 

De asemenea, în faţa spectatorilor au venit Grupurile „Izvoare”, „Glasuri Ardelene”, „Nepoţii Iancului” – Mărişel şi Ansamblurile „Cununiţa Apusenilor” – Gilău, „Cununa Someşană” – Floreşti şi „Craii Apusenilor” – Beliş, alături de „Taragotiştii din Mărişel”. Totodată, în cadrul manifestării, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj a prezentat un program artistic de muzică tradiţională, susţinut de membrii Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvană”.

 

dle templates freefilm online


Categoria: VOX POLITICA

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama