Creşterea eficienţei energetice, o tendinţă tot mai prezentă în economia românească

Autor: Claudiu.Padurean din 19 mai 2017, Vizualizari: 2 078

Creşterea eficienţei energetice, o tendinţă tot mai prezentă în economia româneascăCreşterea eficienţei energetice este una dintre cele mai bune căi pentru a reduce poluarea. Studiile făcute de companiile din domeniul energiei arată că strategiile precum cogenerarea de energie termică şi electrică scad costurile pentru clienţii finali şi ajută companiile producătoare să crească randamentul utilizării resurselor energetice.


Reducerea poluării prin creşterea eficienţei energetice şi utilizarea pe scară tot mai largă a surselor de energie regenerabilă reprezintă tendinţe pe termen lung în economia românească. Reprezentantul unei companii - Engie - din domeniul energetic, Nicolae Dordea, spune care sunt principiile care guvernează noile investiţii în domeniul energetic.

 

O altă tendinţă este utilizarea maşinilor electrice. Acestea sunt deopotrivă un simbol al statutului social şi o expresie a grijii faţă de mediu, spune directorul primului hotel din Cluj, Univers T, care a dechis o staţie de alimentare pentru maşinile electrice, Valentin Lungu.

 

Noile tendinţe din domeniul economiei verzi au fost dezbătute în cadrul unei conferinţe organizate la Cluj pe tema soluţiilor pentru creşterea eficienţei energetice.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama